5. des
FORNØYDE: Fylkessjef Tore Gregersen og fylkesråd Aasa Gjestvang.
FOTO: Olav Bang Imsgard
 
Se hvordan de 7.225 søkerne til videregående skole fordeler seg
Antall søkere til videregående skole er meget stabilt i Hedmark.

Publisert: 06.mar.2019 20.41
Oppdatert: 06.mar.2019 21.13

7.225 personer har søkt om plass ved Hedmarks videregående skoler.

Dette er en økning på 30 fra i fjor.

Dette kommer fram i en pressemelding fra Hedmark fylkeskommune onsdag.

HER kan du se hva HA skriver om opptaket på lederplass.

FORDELINGEN

Slik er fordelingen av søkerne:

2.571 personer søker tilbud på VG1. 52,4 prosent, 1.348 personer, søker yrkesforberedende utdanningsprogram. Det er en økning på 1,2 prosentpoeng fra i fjor.

1.223 personer søker studieforberedende utdanningsprogram på VG1.

Helse- og oppvekstfag med studiekompetanse her 132 søkere, noe som er 29 flere enn i fjor. Helse- og oppvekstfag i yrkesforberedende løp har 40 flere søkere i år enn i fjor – fra 313 til 353 søkere.

Andre utdanningsprogram som har stor økning, er bygg- og anleggsteknikk med 27 flere søkere enn i fjor og teknikk og industriell produksjon med 29 flere søkere.

KLASSENES STØRRELSE

- Det er viktig å merke seg at søkertallene for hver enkelt skole og til de ulike utdanningsprogrammene og enkelttilbudene vil endre seg etter at det er kjørt inntak og søkere er fordelt etter ønsker, poeng og skoletilhørighet, påpeker fylkesutdanningssjef Tore Gregersen i Hedmark fylkeskommune.


Endelig fastsetting av skoletilbud på hver enkelt skole vil være klart ved månedsskiftet april/mai. Full klassestørrelse er 15 elever på yrkesfag og 30 elever på studieforberedende. I utgangspunktet er minimumstallet for at en klasse skal opprettes på en videregående skole i Hedmark henholdsvis 9 elever på yrkesfag og 18 elever på studieforberedende.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke