buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
TREKKER SEG: Katrine Aalstad har varslet at hun ikke lenger vil være MDGs talsperson i Hedmark. FOTO: Eli J. Haugen
 
Aalstad trekker seg som talsperson for MDG
Katrine Aalstads avgjørelse er en protest mot det hun mener er ensidig rovdyrpolitikk i Miljøpartiet de grønne.

Publisert: 26.okt.2016 11:08
Oppdatert: 26.okt.2016 23:30

Aalstad hadde sist lørdag et leserinnlegg på trykk i Glåmdalen om partiets rovdyrpolitikk. Dette kunne leses som at MDG Hedmark støtter nedskyting av ulv, og har falt mange i partiet tungt for hjertet.

Partimedlemmer mente det var både illojalt og udemokratisk, og mente Aalstad burde trekke seg som talsperson i partiet.

I MDG kalles partiledelsen på fylkesnivå talspersoner, og dette består av en mann og en kvinne. Ved siden av Aalstad er Bård Sødal Grasbekk talsperson i MDG Hedmark. Aalstad har vært talsperson for MDG Hedmark siden januar 2016.

Aalstad trakk seg onsdag morgen som talsperson for MDG Hedmark. Hun har ikke meldt seg ut av partiet som sådan. Årsaken til at hun trekker seg som talsperson er reaksjonene hun har mottatt fra MDG-medlemmer etter leserinnlegget, og politisk uenighet i rovdyrspørsmålet.

Aalstad sier at hun ikke opplever at hun har blitt presset ut som talsperson.

- Nei, men jeg har ikke fått noen forståelse for viktigheten av rovdyrsaken for Innlandet. Innlegget i Glåmdalen utløste alle ekstreme krefter i partiet, og jeg opplevde ingen vilje fra sentralledelsen til å samle partiet og forsøke å moderere standpunktene i rovdyrsaken. Vi trenger et parti som setter klima og miljø øverst, men i denne saken har MDG vist at det fortsatt ønsker å være et parti for de ekstreme interessene.

- For meg ble det en samvittighetssak. By og land er gjensidig avhengig av hverandre. Jeg opplever MDG mer og mer som et byparti som tror at løsningen er å bo oppå hverandre, og at alle skal kjøre buss, sier Aalstad.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat