19. jul
FORNØYD: Anita Ihle Steen er fornøyd med at pasientene settes i fokus. FOTO: TROND LILLEBO
 
Steen: – Pasienten i fokus
Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen (Ap) mener pasientene blir hørt, når administrerende direktør nå anbefaler styret i Sykehuset Innlandet å gå for sykehus ved Mjøsbrua.

Publisert: 13.okt.2017 14:01
Oppdatert: 13.okt.2017 15:09

Det sier Steen til HA rett etter at det ble kjent at Alice Beathe Andersgaard anbefaler Anne Enger og resten av styret at de går for å bygge et nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua.

– Hva synes du om innstillingen?

– Dette synes jeg er veldig bra. Hun setter med dette pasienten i fokus, og viser tydelige ambisjoner. Et fremtidsrettet og godt helsetilbud for Innlandets befolkning er hovedfokus, svarer Steen.

– LOKALE VEDTAK VEIER TUNGT

Ringsaker-ordføreren peker på at flertallet av høringsuttalelsene går for et nytt hovedsykehus, og spesielt har pasient- og brukerorganisasjonene vært klare i talen. 

– Pasientorganisasjonene og flertallet av høringsinstanser har vært tydelige i sine tilbakemeldinger. Disse blir nå hørt. Dette er strålende nyheter for alle oss som bruker eller kommer til å bruke helsetjenestene i Innlandet, sier Steen.

– Kan Helse Sør-Øst og departementet alikevel konkludere med noe annet?

– Lokale vedtak veier tungt, og jeg forventer at det som styret i Sykehuset Innlandet vedtar, følges opp av Helse Sør-Øst. Men det er alltid en mulighet for endring. Slik er det når et vedtak skal gjennom flere nivåer, svarer Steen.

– en merkedag

Også Stange-ordfører Nils A. Røhne (Ap) hyller innstillingen fra administrerende direktør Andersgaard.

– Det er en merkedag for Innlandet, sier Røhne til HA, og legger til:

– Jeg vil gratulere administrasjonen med hovedkonklusjonen i innstillingen, dette er en innstilling som peker fremover mot et spesialisthelsetilbud der også vi i Innlandet kan henge med i den medisinsk-tekniske og faglige utvikling, fastslår Stange-ordføreren.

Røhne både håper og er ganske sikker på at styret i Sykehuset Innlandet vil følge opp direktørens innstilling, og tror også at Helse Sør-Øst og departementet vil legge vekt på Sykehuset Innlandets vedtak.

– En samlet innstilling fra styret, og en høringsrunde med overveldende tilslutning til hovedsykehus, med faglige, økonomiske og framtidsrettede vurderinger i bunn, tror jeg Helse Sør-Øst vil gi sin tilslutning til, sier Ap-ordføreren.

– bra for pasientene

Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) slutter seg til partikollegaene fra nabokommunene.

– Dette synes jeg er en meget god innstilling som setter pasientene i fokus, sier Lilleøkseth, som er glad for at man snart er i mål med prosessen som har pågått i mange år.

– Dette er en sak jeg jobba mye med under mine fem år som leder i Hedmark Ap. Nå er vi snart ved endelig vedtak. Det er bra for pasientene med en avklaring etter en lang prosess, avslutter Løten-ordføreren.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.