7. des
ANKESAK: Hamar-mannen og hans forsvarer Morten Andreassen, Tormod Bakke (t.v.) og Ola P. Svor på motsatt side.
 
Anke etter brannsak starter i Oslo 2. mai
2. mai starter ankesaken etter brannen hos sorenskriveren. Den skal gå til 23. juni.

Publisert: 28.nov.2016 19.36
Oppdatert: 28.nov.2016 19.53

Det er Borgarting lagmannsrett i Oslo som skal behandle ankesaken.

Sør-Østerdal tingrett dømte tidligere i år en Hamar-mann til 18 års forvaring for drapsforsøk mot sorenskriver Ola P. Svor og hans familie, samt for en lang rekke andre grove volds- og trusselsaker.

TIL ST. HANS

Til tross for at det langt ifra er hele sakskomplekset som skal behandles på nytt, har Borgarting lagmannsrett satt av tida fra 2. mai og helt fram til St. Hans til behandlingen av saken.

Hele brannsaken skal behandles på nytt hva gjelder skyldspørsmålet.

Den dømte Hamar-mannen har hele tiden nektet for at han tente på huset til sorenskriver Ola P. Svor natt til 22. juli 2013.

MYE BLIR STÅENDE

Men han er også domfelt for en lang, lang rekke andre grove forhold.

Mye av dette blir stående som rettskraftig, ettersom lagmannsretten mente det var åpenbart at en ny behandling ikke ville gi et annet resultat enn den tingretten kom fram til.

Lagmannsretten har nektet mange trussel- og voldssaker som var en del av brannsakskomplekset fremmet. Blant dette ting som var framsatt mot politifolk.

Syreangrepet på to politifolk i en leilighet i Hamar skal ikke behandles på nytt.

GÅR FOR JURY

I ankesaken må statsadvokat Tormod Bakke overbevise en jury om at Hamar-mannen er skyldig i forsøk på drap og mordbrann.

Saken er berammet som såkalt lagrettesak, og det betyr at juryen først skal svare ja eller nei på om mannen er skyldig, og deretter – hvis de svarer ja – så skal lagmannsretten utmåle en straff.

Hamar-mannen har sittet varetektsfengslet siden midten av desember 2014, da han ble pågrepet i Hamar sentrum i en væpnet politiaksjon.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke