21. jun
2026: Det er det tidligste et eventuelt nytt sykehus ved Mjøsbrua kan stå ferdig. Det forteller prosjektdirektør Roger Jenssen til HA.
 
Anslår fem års byggetid for nytt sykehus
Et nytt sykehus i Innlandet kan stå ferdig i 2026, men det vil fortsatt flyte mye vann under Mjøsbrua før alle detaljer er på plass i sykehussaken.

Publisert: 10.okt.2017 21:40
Oppdatert: 10.okt.2017 22:04

For det er ingen endelig avgjørelse om sykehusstruktur som blir vedtatt når Anne Enger og resten av styret samles rundt bordet i Brumunddal neste fredag. Styret skal komme med en innstilling til hva Sykehuset Innlandet ønsker å utrede videre, og så går sykehusprosessen videre til Helse Sør-Øst og Helse- og omsorgsdepartementet. Det er der beslutningen til slutt blir tatt.

– Men vi får selvsagt en videre rolle med sentrale personer, sier prosjektdirektør Roger Jenssen i Sykehuset Innlandet.

KAN BEGYNNE Å BYGGE i 2022

Jenssen vil ikke spekulere i hvor lang tid Helse Sør-Øst og departementet bruker på å behandle saken, men henviser til at Sykehuset Innlandet har fått signaler om åtte milliarder i investeringsmidler tidligst i 2022.

– Betyr det at spaden kan stikkes i jorda for et eventuelt nybygg ved Mjøsbrua samme år?

– Det kan det bety, men det er beskrevet som tidligst aktuelle tidspunkt. Samtidig jobber vi med en forutsetning om at det skal være mulig med oppstart i 2022, svarer Jenssen.

KAN VÆRE FERDIG i 2026

På forrige styremøte antydet styreleder Anne Enger at hvis det blir byggestart for et nytt hovedsykehus i 2022, så kan et sykehus stå ferdig i 2026.

– Er dette realistisk?

– 2026 er ikke urealistisk, hvis man bygger i ett trinn. Skal det bygges trinnvis, så kan byggetida bli lenger. Her er vi avhengig av hvilke beslutninger som tas, svarer prosjektdirektøren.

– Har man god eller dårlig tid hvis 2022 er målet?

– Man har den tida man trenger til et slikt prosjekt, men det er litt avhengig av hva styret beslutter neste fredag, sier Jenssen til HA.

– VIL TILLEGGES STOR VEKT

Mandag kveld varmet styret i Sykehuset Innlandet opp med seminar i Brumunddal, og skal man dømme etter meningsutvekslingen, blåser vinden mot Mjøsbrua.

25. september spurte HA styreleder Anne Enger om viktigheten av styrets innstilling 20. oktober.

– Det er klart, med så store prosesser som har vært lokalt, så er det selvfølgelig at vår utredning vil tillegges stor vekt. Det er jeg ikke i tvil om, svarte styrelederen.

HA har vært i kontakt med Helse Sør-Øst vedrørende svar om sykehusprosessen etter 20. oktober, men helseforetaket har ikke besvart vår henvendelse i løpet av mandag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.