16. sep
 
Ap faller fortsatt på fersk HA-måling
Arbeiderpartiets oppslutning faller videre på HAs ferske meningsmåling. Tredjekandidat Tone Merete Sønsteruds faste stortingsplass ryker om dette blir valgresultatet.

Publisert: 28.aug.2017 20:16
Oppdatert: 29.aug.2017 06:29

Arbeiderpartiets oppslutning er fallende. Senterpartiets oppslutning går også noe tilbake fra rekordmålingen i mai på 29,6 prosent, men er likevel historisk høy (22,1 prosent).

To uker før valget bekrefter målingen Sentio Research har utført på oppdrag av Hamar Arbeiderblad andre nylige målinger i Hedmark og Oppland.

Ap mister mandat

Hedmark Arbeiderparti har i dag tre plasser på Stortinget. Var denne målingen valgresultatet, vil Ap stå igjen med to mandater.

Ellers er det status quo. Både Kristian Tonning Riise (H) og Tor Andre Johnsen (Frp) er inne.

SV og Karin Andersen kaprer utjevningsmandatet, men det er svært usikkert siden målingen kun gjelder for Hedmark.

– Ikke bra nok

Hedmark Aps førstekandidat Anette Trettebergstuen er klar på at dette ikke er bra nok. Ved forrige stortingsvalg fikk Ap en oppslutning på 43,2 prosent i Hedmark.

– Det er tett mellom Aps tredjemandat og Frps mandat, så folk som ønsker regjeringsskifte må stemme Ap, sier Trettebergstuen.

– Ap har gått til valg på å øke skattene med 15 milliarder. Er det et tungsolgt valgløfte?

– Nei, jeg synes ikke det, men jeg opplever at noen driver med skremselspropaganda. Jeg opplever at folk er enige i at vi skal bruke pengene på skole, helse og arbeidsplasser, sier Trettebergstuen.

To fra Sp

Tone Merete Sønsterud fra Kongsvinger står på for å bli gjenvalgt, og synes også målingen er for dårlig.

– Jeg synes det er spesielt synd siden Kongsvinger-regionen vil stå uten noen representant fra Stortinget, om dette blir resultatet, sier Sønsterud.

Leder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum er godt fornøyd med 22,1 prosent i Hedmark, selv om det er 7,4 prosentpoeng tilbake fra HAs måling i mai.

– Vi ligger an til å få to på tinget fra Hedmark. Dette er veldig motiverende. Vi har aldri vært i nærheten av 22 prosent på valg, sier Vedum.

– Frykter du at regjeringsmakten ryker på grunn av et svekket Ap?

– Jeg mener mulighetene er gode for en Sp/Ap-regjering. Vi ønsker et skifte, så er det opp til velgerne å avgjøre, sier Vedum.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke