7. des
UTE AV FRP: Fremskrittspartiet anser seg nå helt ferdig med Arnkværn-saken og skriver at Hans Kristian Arnkværn, her på et bilde fra da nyheten sprakk i HA i somer, nå er kastet ut av partiet. FOTO: FRANK BRANDSÅS
 
Arnkværn definitivt kastet ut av Frp
Frp melder at Hans Kristian Arnkværn fra Ringsaker er definitivt kastet ut av partiet. Arnkværn selv anser seg ikke ferdig med saken.

Publisert: 11.okt.2016 16.27
Oppdatert: 11.okt.2016 17.43

"Sentralstyret i FrP vedtok tirsdag å opprettholde vedtaket til Hedmark FrP. Med dette er Hans Kristian Arnkværn ute av partiet."

LES OGSÅ: Den første saken om Arnkværn-saken

Det skrev Fremskrittspartiet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Vedtaket følger innstillingen fra organisasjonsutvalget i partiet.

- VI SETTER PUNKTUM, sieR Frp

- Med dette setter vi punktum i saken som har skapt mange medieoppslag lokalt i sommer og retter blikket fremover, sier Helge André Njåstad som lederFrPs organisasjonsutvalg, og fortsetter slik:

- Fylkesstyret med fylkesleder Johan Aas i spissen har håndtert en krevende sak, og får støtte fra partiet sentralt gjennom dette vedtaket. Nå skal vi fokusere på politikk fremfor denne saken. Vi har et svært viktig valg høsten 2017 å jobbe mot, sier Njåstad.

- IKKE NOE PUNKTUM, SIER ARNKVÆRN

- Dette er intet punktum. Ringsaker FrP får nytt styre den 20. oktober. Jeg regner med at det da vil gå et anbefalingsbrev til fylkespartiet. Deretter må sentralstyret behandle dette på nytt - uavhengig av hva fylkesstyret mener. Lokallaget er viktigst, sier Arnkværn og legger til:

- Forøvrig er det uprofesjonelt at sentralstyret sender ut pressemelding før jeg får vedtaket. 

ANSER SEG INNE I FRP

- Du anser deg ikke som kastet ut av partiet?

- Nei. Jeg er valgt inn på FrPs politikk. Å kaste ut folkevalgte som ikke har brutt noen vedtekter eller partiprogram godtar jeg selvfølgelig ikke. Ringsaker FrP har blitt betydelige svakere politisk uten gruppelederen. Jeg vil strekke ut en hånd og dra dem opp av det uføret de sitter i. Da trenger jeg hjelp av nytt styre i Ringsaker. Det skal velges den 20. oktober, sier Arnkværn til HA.

PÅSTAND MOT PÅSTAND

Hans Kristian Arnkværn, som er innvalgt til kommunestyret for Frp i Ringsaker der han var gruppeleder, ble beskyldt for å ha opptrådt truende på et styremøte i Ringsaker Frp.

Det hele endte opp med at han ble kastet ut av partiet av Hedmark Frp.

Da saken skulle behandles på sentralt hold, fikk imidlertid fylkespartiet beskjed om å gjøre en ny vurdering.

Arnkværns versjon gikk på at det var påstand mot påstand. Han har hele tiden sagt at han ikke opptrådte fysisk truende på det mye omtalte styremøtet i Ringsaker Frp og nektet å godta avgjørelsen.

Arnvkærn sa det slik til HA tidligere i sommer:

- Hvis jeg ikke får tilbake mitt medlemskap vil ikke Frp i Ringsaker reise seg. Vi kunne ha klart 10–15 prosent oppslutning med min synlige politikk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke