22. aug
AVHØRER: Lensmann Terje Krogstad i Ringsaker og etterforskerne avhører eksene til voldtektssiktet. (Arkivfoto)
 
Avhører eksene til voldtektsfengslet
Mannen er tidligere dømt for grov voldtekt, og er fengslet for det samme på nytt. Nå snakker politiet med ekskjærestene hans for å finne ut om det er mer.

Publisert: 01.des.2017 21:52
Oppdatert: 01.des.2017 21:55

I september ble en mann i 30-årene fra Hedmarken varetektsfengslet, siktet for en grov voldtekt i en bolig i Brumunddal. Han er siden blitt sittende i varetekt, politiet vil ikke slippe ham ut igjen før de har avhørt det som er blitt til en ganske lang rekke med vitner i saken. Og helt sentralt i etterforskingen står avhør av mannens ekskjærester.

AVHØRER KVINNER

– Dette er en svært alvorlig sak, og vi bruker mye ressurser på å etterforske den, sa lensmann Terje Krogstad i Ringsaker til HA tidligere denne uka.

21. november forlenget Hedmarken tingrett varetektsfengslingen av mannen med nye fire uker. Noe av bakgrunnen for det er litt spesiell. Politiet ønsker å avhøre flere tidligere kjærester av mannen. Det er etter det HA forstår både for å avdekke generelle trekk ved personligheten hans, men også for å høre om disse kan ha vært utsatt for overgrep som ikke er anmeldt til politiet.

UNDERSØKES

Politiet vil også undersøke personligheten og psyken til mannen gjennom det som kalles en judisiell observasjon.

I 2011 ble mannen dømt til fengsel i to år og tre måneder for å ha tatt kvelertak på samboeren sin samtidig som han voldtok henne. Kvinnen levde etter samlivsbruddet mellom de to i frykt. Hun fikk satt inn sikkerhetsdører i huset sitt, hun fikk trygghetsalarm og mannen fikk besøksforbud overfor henne. Han ble også dømt for vold mot henne.

SKADET MANN MED GROV VOLD

Natt til lørdag 9. februar i 2013 ble en ung mann mishandlet på det groveste av to menn ved det som da ble omtalt som Haugs bilsenter på Ridabu. Den voldtektssiktede mannen var en av disse to. Han hadde vært på frifot for voldtektsdommen i under en måned; han ble løslatt på prøve 13. januar 2013. Offeret ble sparket og slått flere ganger, blant annet mot hodet. Vedkommende fikk brudd på både over- og underkjeven samt brudd i øyehulen i ansiktet.

Mannen hadde igjen 281 dager av dommen for voldtekt da han ble prøveløslatt. Eidsivating lagmannsrett bestemte at han måtte sone denne straffen ferdig, i tillegg til straffen på ett år og fire måneder.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke