6. des
VINNERLAGET: Her er en del av de Atea-ansatte i Hamar som feirer rekordkontrakt med Norsk Tipping. Trygve Tørud (fra venstre), Andre Stensby, Stian Larsen, Robert Røsten, Georg Hageberg, Gunnar Lønstad, Kjell Willa, Jan Furseth, Ronny Sveum, Ole Engh og Åge Østerhaug.FOTO: PRIVAT
 
Avtale til 100 millioner
Hos IT-selskapet Atea i Hamar blir det feiret i sommer: To nye avtaler med Norsk Tipping sikrer om lag 100 millioner kroner i inntekter på fire år.

Publisert: 11.jul.2017 06.46
Oppdatert: 11.jul.2017 07.16

– Jo da, her går det i kaker. Dette er den største avtalen vi har inngått siden vi åpnet Hamar-kontoret – med meg som eneste ansatte – i 2009!

Det sier Tom Theodorsen (46), daglig leder ved Ateas Hamar-kontor til HA.

Gjennom to separate anbudskonkurranser vant Atea nylig to rammeavtaler for kjøp av henholdsvis hardwarekomponenter (datamaskiner/utstyr) og softwareprodukter (programvare) med Norsk Tipping.

I begge avtalene om leveranser inngår det omfattende tjenester – det vil blant annet si arbeid ute hos storkunden på Hamar Vest.

I kontraktene inngår noe opplæring av ansatte i Norsk Tipping, levering av det som kalles «standard hyllevare» og installering.

Fra Én til 26

Atea har hatt Norsk Tipping som en stor kunde helt siden Atea åpnet i Hamar i 2009. Aller først var Tom Theodorsen alene på kontoret der det raskt ble en håndfull ansatte, som igjen økte til det dobbelte allerede første år.

Nå har avdelingen, som holder til i flotte lokaler i Eika-bygget på Utstillingsplassen ved gamle CC, 26 ansatte.

– Oppdraget for Norsk Tipping er så stort at vi vil ansette minst to personer til, sier Theodorsen.

Et par andre er nylig ansatt og på veg inn i vekstselskapets lokaler etter sommerferien.

søker rådgiver

En ny dedikert kundeansvarlig for jobben med Norsk Tipping er ansatt og starter i august.

– Nå søker vi etter en rådgiver/prosjektleder, sier Theodorsen.

Han er spesielt godt fornøyd med denne kontrakten siden det ikke er en forlengelse av tidligere avtaler med Norsk Tipping:

– Det var ikke flere opsjonsavtaler igjen på den forrige avtalen. Derfor ble hele komplekset utlyst på nytt. Den nye fire år lange perioden starter til høsten, sier han, og understreker:

– Norsk Tipping søkte etter leverandører som har størst mulig produktbredde og gode rutiner. Å gjenvinne tillit hos Norsk Tipping i den nye avtaleperioden har vært svært viktig for oss. Derfor ble det feiring med kake her.

Ikke for å handle lokalt

Helle Stine Næss, leder for innkjøpsavdelingen til Norsk Tipping, sier at avalene er tildelt etter en offentlig anbudskonkurranse.

– Hva har det å si at en slik leverandør er lokal?

– Anskaffelsesregelverket tar ikke hensyn til geografi. Så det at Atea er rammeavtalepartner er ikke basert på tilhørighet. Norsk Tipping har i sin leverandørportefølje lokale, nasjonale og internasjonale leverandører. Det er helt uproblematisk, sier Næss.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke