12. des
Aktor Frode Aabak la ned påstand om tre år og fire måneders fengsel for den tiltalte mannen fra Hedmark. FOTO: Asgeir Høimoen
 
Ba om tre år og fire måneders fengsel for trusler
Aktor mener en mann fra Hedmarken bør dømmes til tre år og fire måneders fengsel for blant annet trusler. Mannen selv hevder han er uskyldig.

Publisert: 30.sep.2016 16.05
Oppdatert: 30.sep.2016 16.05

Rettssaken i Øvre Romerike tingrett mot en mann fra Hedmarken som er tiltalt for en rekke trusler og sjikane ble avsluttet fredag. Mannen har hele veien nektet straffskyld. 

Mannen er også flere ganger tidligere dømt for rundt 200 tilfeller av trusler og sjikane, blant annet mot dommere, vitner og personer innen idrettsmiljøet. Han soner for øyeblikket en dom fra Borgarting lagmannsrett på fire år og seks måneder. 

Under sin prosedyre fredag la aktor Frode Aabak ned en påstand om mannen bør dømmes til tre år og fire måneders fengsel for til sammen 35 tilfeller av trusler, 14 tilfeller av rettsstridig adferd mot aktører i rettsvesenet, ett tilfelle av skremmende hensynsløs atferd og tre tilfeller av id-krenkelse, blant annet ved at han har opprettet telefonabonnement i andre personers navn. Han la også til grunn et fratrekk for 360 dager i varetekt.

Skjerpende omstendigheter

Aabak mener det er flere skjerpende omstendigheter i saken.

- Det at han tidligere er domfelt for det samme må tillegges betydelig vekt, og er skjerpende for straffeutmålingen, sa han i sin prosedyre.

Han la også vekt på hvem truslene er rettet til. 

- Mange av truslene gjelder drap, vold og voldtekt. Det er skjerpende at flere trusler er rettet mot familier og barn. Truslene gjør at flere frykter for sin sikkerhet, sa Aabak. 

- Blir en feil dom

Mannens forsvarer, Jacob Sanden Ringsrød, ba i sin prosedyre om at mannen frifinnes eller anses på mildest mulig måte.

I sin prosedyre uttrykte han forståelse for at det vil være lett for retten å begrunne en eventuelt dom mot mannen, men at det vil bli feil.

- Det eneste motiv det kan se ut som han kan ha er å sette seg selv i fengsel, og det er det underligste motivet jeg har hørt om. Jeg ber om at dere ikke velger minste motstands vei her, for det blir en feil dom, sa Ringsrød.

Dom i saken er ventet å falle i midten av oktober.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke