Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
BOMPENGER: Bilistene slipper ikke unna regningen for riksveg 3. Dette bildet er fra Myklegard i Løten.
FOTO: Christian E. Bergheim
 
Billigere veg gir ingen belønning til bilistene
Nye riksveg 3 mellom Elverum og Løten kan bli 1,5 milliarder kroner billigere enn beregnet, men bilistene må fortsatt betale like mye.

Publisert: 21.jan.2019 19:51
Oppdatert: 21.jan.2019 19:56

Mandag melder NRK Hedmark og Oppland at lokalpolitikere og NAF reagerer sterkt på den manglende viljen til å kutte i bompengesatsene. Prisen per passering på den nye vegen blir fortsatt 40 kroner, noe som ifølge NRK betyr at bilistene må dekke 80 prosent av kostnaden.

– Et regelrett forsøk på landevegsrøveri. Det er på grensa til total frekkhet. Her putter staten pengene i egen lomme, sier Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth til NRK.

– Et gedigent løftebrudd, sier fylkesråd Anne Karin Torp Adolfsen.

Også NAF kaller løsningen både urettferdig og urimelig.

I en kommentar til NRK vedgår samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) at bilistene må betale en større del av regningen på nye riksveg 3, og at avgjørelsen blir stående. Først i forbindelse med andre vegprosjekter i framtiden vil regjeringen se på bompengereduserende tiltak.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke