buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Blæstads framtid fortsatt uviss
De som frykter for Blæstads framtid må holde pusten: tirsdag vedtok styret i Høgskolen i Innlandet flere utredninger. Bekymrede sjeler er likevel fornøyd.

Publisert: 29.aug.2017 19:08
Oppdatert: 29.aug.2017 19:25

For etter en meningsutveksling på nesten to timer, var styret i hovedsak kun enig om at dette er en vanskelig og komplisert sak. Derfor besluttet de at det er nødvendig å vite mer om de framtidige behovene for landbruksstudiene, og lokaliseringsspørsmålet utsettes til disse utredningene er på plass. Erik Ringnes (V) var tirsdag ute i HA og uttalte at han fryktet Blæstad var i ferd med å bli avviklet. Nå ser han noe lysere på tida som kommer.

– Dette kan være positivt med tanke på å beholde Blæstad i landbruksfamilien her på Hedmarken, men det betyr også at usikkerheten fortsetter og at Blæstad fortsatt er i spill, sier Ringnes til HA etter styremøtet.

REKTORS FORSLAG SKROTET

For opprinnelig var forslaget fra høyskolerektor Kathrine Skretting at styret skulle vedta utredninger for en samlokalisering på Evenstad i Stor-Elvdal, eller med bioteknologistudiene i Hamar sentrum. Det er et forslag Ringnes føler ville vært et skritt i feil retning for Blæstad, og han er glad styret ber om et bedre beslutningsgrunnlag.

– Det at styret ber om flere utredninger, må tolkes som at saken er utilstrekkelig opplyst og at styret vil ha mer informasjon for å kunne treffe en beslutning om framtida for Blæstad, sier han.

NATURLIG MED SPLEISELAG

Organisasjonssjef Margrete Nøkleby i Hedmark Bondelag, har tidligere gått hardt ut mot planene om å flytte Blæstad. Mandag var hun til stede på styremøtet, og tross usikkerheten som fortsatt råder, var hun fornøyd.

– Er dette positivt for Blæstad?

– Ja, det er det. Og det er et styre som er opptatt av hva næringa trenger, og hvilken utdanning vi skal ha, svarer Nøkleby til HA.

Det store minuset med Blæstad er en sliten bygningsmasse, og selv om det er strid om tallene, har høgskolen selv anslått et behov på minst 90 millioner kroner til oppgraderinger og vedlikehold. Høgskolen har selv en anstrengt økonomi, og det har tidligere vært tanker om at flere aktører må bistå økonomisk.

Erik Ringnes tror det kan være en mulig løsning.

– Kan dette kjøpe tid for å få i stand et spleiselag?

– Det vil være naturlig at høgskolen ser på om det mulig å lage et spleiselag sammen med fylkeskommunen som regional utviklingsaktør, og bedrifter som Graminor, Norsvin, Geno og eventuelt andre. Blæstad må være en del av framtida, sier Ringnes.

BUSTERUD ER FORNØYD

Hamar-ordfører Einar Busterud tolker vedtaket fra styrerommet på Lillehammer positivt, og gjentar at Hamar kommune kan bidra økonomisk.

Busterud har tidligere uttalt at det å flytte landbruksstudiene fra Blæstad og Hedmarken, til Evenstad i Stor-Elvdal, vil være det samme som å foreslå at all ulveforsking skal foregå på Helgøya.

Derfor mener at det er fornuftig at styret i Høgskolen i Innlandet nå ber om flere utredninger.

– Det er bra at saken utsettes. Også for høgskolen. Den må bestemme seg for om den ønsker å være relevant for næringsutvikling i Innlandet generelt, og for landbruk og det grønne skiftet spesielt, sier Busterud til HA.

– Alternativet er å gi Norges miljø- og biovitenskapelige universitet eller andre høyskoler den posisjonen. Hamar kommune ønsker å bidra økonomisk og faglig til at tilbudet på Blæstad styrkes. Helst med Høgskolen i Innlandet som medspiller, det er opp til styret, sier Hamar-ordføreren. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat