9. des
17. mai-Kafé: Fra venstre Weldemichael Isseias, Rozina Tsegay, Bezawirt Z. Bekayneh, Musu Skallerud, Salaha Abdalla og Anne Tove Mygland. ALLE FOTO: Manzor Ahssani
 
Ble kjent på tvers av kulturer
Internasjonal kafé samlet bra med folk med mange nasjonaliteter i Hamar teater 17. mai.

Publisert: 17.mai.2017 16.04
Oppdatert: 17.mai.2017 16.04

Internasjonal kafé ble for første gang arrangert på 17. mai i fjor. Bak arrangementet står Frivillingsentralen, Hamar sanitetsforening, Hedmark Røde Kors og 17. mai-komiteen.

Sadegh Fard fra Hedmark Røde Kors sier at de ønsker å skape en møteplass for etniske nordmenn og innvandrere.

Komme seg ut

En som hadde tatt imot invitasjonen, var Musu Skallerud. Hun synes dette var en ypperlig anledning til å bli bedre kjent med folk i Hamar.

– Dette er veldig hyggelig. Skal man bli kjent i Hamar, må man komme seg ut og snakke med folk. Det nytter ikke bare å sitte inne. Nå skal vi kose oss og drikke kaffe og spise kake, sier Skallerud.

Frivillig

Tore Swensen er en del frivillig i Hedmark Røde Kors i deres arbeid for integrering av flyktninger og innvandrere. Han har i sin tid bodd i Afrika, og synes det er interessant å bli kjent med folk fra andre kulturer.

– Det gir mer tilbake enn man gir selv. Jeg synes det er spennende og interessant. Et slikt møtested er bra for folk som ikke har et så stort nettverk i Hamar, slik at de kan bli mer integrert og skjønne mer av den norske kulturen, mener Swensen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke