19. jul
DØDE: Dette dyret var blant 48 døde dyr som Mattilsynet fant da de inspiserte gården på Hedmarken i fjor. FOTO: Politiet
 
Bonde tiltalt etter makabert funn
Mattilsynet fant døde og utmagrede dyr på gård på Hedmarken.

Publisert: 08.aug.2017 16:20
Oppdatert: 09.aug.2017 12:00

I fjor vår gjorde Mattilsynet et makabert funn på Hedmarken. På en gård fant de et stort antall underernærte dyr: 18 sauer, tre hester, 12 storfe og 15 høner. Seks hester, seks sauer og 15 høner var allerede døde av avmagring da Mattilsynet besøkte gården, og flere dyr måtte avlives kort tid etterpå.

Nå er bonden tiltalt for brudd på dyrevelferdsloven, skriver Nrk.no, som først omtalte saken.

- Han har unnlatt å gi dyrene sine vann og mat over en lengre periode, og det førte til at besetningen ikke fikk nok næring, sier politiadvokat Henning Klauseie i Innlandet politidistrikt til Nrk.

I tiltalen går det fram at overtredelsen av dyrevelferdsloven er grov på grunn av sakens omfang og lidelsene mangelen på mat har påført dyrene.

- I en sakkyndig rapport i forbindelse med en sak fra Nord-Trøndelag er det konkludert med at mangel på mat og vann over lang tid påfører dyrene store lidelser. I denne saken ser vi bilder av storfe som er helt avmagret. Det ser ut som det bare er skinn og bein igjen, så det er ganske åpenbart at de har hatt det svært plagsomt over tid, sier Klauseie.

Saken kommer opp for Hedmarken tingrett i midten av august og har en strafferamme på inntil tre års fengsel. Det vil bli lagt ned påstand om at bonden fradømmes retten til å ha dyr.

Bondens advokat, Tore Jetmundsen Rindedal, ønsker overfor Nrk ikke å kommentere saken.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.