16. des
FOTO: NTB scanpix
 
«Bonus» eller baksmell? Nå kan du sjekke skattemeldingen!
4,9 millioner personer i Norge får tilgang til skattemeldingen i dag.

Publisert: 04.apr.2019 07.30
Oppdatert: 04.apr.2019 07.36

– Husk å sjekke at opplysningene stemmer og fyll ut det som mangler slik at du betaler riktig skatt.

Det er oppfordringen fra Skatteetaten nå som skattemeldingen for 2018 nettopp er sendt ut.

I Hedmark har snaut 110.000 personer fått en foreløpig skatt til gode på i gjennomsnitt 9.700 kroner, mens 26.000 har fått en foreløpig restskatt på 17.000 kroner i gjennomsnitt.

Skattemeldingen for lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende er forhåndsutfylt med opplysninger om inntekt, formue, bolig, gjeld og fradrag. Det er fortsatt noen skatteforhold du selv må fylle ut inn i skattemeldingen, for eksempel utleieinntekter og utenlandsforhold som feriebolig.

– Skatteetaten vet ikke alt om deg, og det er du som kjenner din økonomi best. Vi mottar stadig mer informasjon om deg, men du er selv ansvarlig for å oppgi fullstendige opplysninger som er grunnlaget for å beregne skatten din, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Du kan også gå glipp av fradrag, hvis du ikke fyller inn korrekte opplysninger i skattemeldingen, som for eksempel fradrag for reiseutgifter.

– Sett av en halvtime!

– Det kan lønne seg å bruke en halvtime på denne årlige skattesjekken og sørge for at du har alt på stell. Hvis alle opplysningene i skattemeldingen er riktig og alt er tatt med, så trenger du ikke å levere den. Hvis du skal endre noe, er dette lett å gjøre på nett, sier Holte.

Her får du hjelp

– På skatteetaten.no finner du alt fra pendlerveiviser til fradragskalkulator. Disse verktøyene hjelper deg både til å finne ut hvilke regler som gjelder og hvor du skal føre inn opplysninger i skattemeldingen. Har du spørsmål, får du raskest hjelp hvis du kontakter oss på chat, Facebook eller telefon. Hvis du skal besøke et skattekontor må du bestille time på forhånd, opplyser Skatteetaten i pressemeldingen.

Her er siste frist

Frist for innlevering av skattemeldingen er 30. april for lønnstakere og pensjonister, og 31. mai for næringsdrivende. Lønnstakere og pensjonister som ikke har endringer trenger ikke å levere skattemeldingen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke