6. des
 
Politiet vil fengsle mistenkt ildpåsetter
Mannen i 30-årene som er siktet for å ha startet brannen i en bygård i Elverum tirsdag morgen, blir onsdag framstilt for varetektsfengsling.

Publisert: 11.apr.2017 05.59
Oppdatert: 12.apr.2017 06.17

Mannen bodde selv i bygget, og er den sjette personen politiet i første omgang ikke klarte å gjøre rede for. Mannen er også knyttet til bilen som ble etterlyst tidligere tirsdag.

Seks personer bodde i bygget, men den ene av dem har ikke politiet gjort rede for ennå, fortalte politiet tirsdag formiddag. I tillegg til de seks bodde det to personer i første etasje. De ble, sammen med de fem som bodde i leilighetene i bygget, evakuert.

- Det vi vet, er at det er seks leiligheter i bygget. Disse ligger i andre og tredje etasje. I første etasje er det en restaurant. Vi har vært i kontakt med fem av dem som bodde i de seks leilighetene, mens den sjette har vi ikke kommet i kontakt med. Brannen har etter all sannsynlighet startet i tredje etasje, sa etterforskningsleder og krimsjef Roger Næss hos politiet i Hamar tirsdag.

Restauranten i første etasje var under oppussing.

- To av dem som jobbet med oppussingen, lå og sov der nede. De våknet av det som skjedde utenfor huset, og kom seg ut, legger Næss til. 

De sju som er evakuert etter brannen, er tatt hånd om av venner og bekjente.

EtterlysTE bil

Politiet gikk tirsdag ut og etterlyste en bil som var sett utenfor boligkomplekset like før brannen startet. De ville gjerne komme i kontakt med føreren eller en passasjer i bilen. Etter noen timers leting ble bilen funnet, og en mann ble altså pågrepet.

Krimsjefen sier det er for tidlig å si noe om mulig årsak til brannen.

AVHØRTE SIKTEDE

Politiet gjennomførte tirsdag ettermiddag det første avhøret av den siktede mannen, som blir framstilt for varetektsfengsling onsdag, melder Østlendingen.

Krimsjef Roger Næss sier til NTB at mannen selv bodde i bygningen, og at han ble pågrepet i en etterlyst bil. Bygningen i Elverum sentrum, som trolig er fra slutten av 1890-tallet, ble totalskadd i brannen.

Bygget går under navnet White House i Elverum sentrum. Det var ved 05-tiden i morges at det ble meldt om at det brant i bygget. Da slo allerede flammene gjennom taket.

Ved 19-tiden tirsdag drev brannvesenet fortsatt etterslukking på stedet.

 
HER: I White House i Elverum brenner det. Bygget inneholder leiligheter og en restaurant.
KART: GOOGLE MAPS.
TATT: Denne bilen ble sett utenfor boligkomplekset i natt. Den ble etterlyst, og etter noen timers leting ble bilen funnet og en mann pågrepet.
FOTO: FREDRIK OLASTUEN.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke