12. des
Spesialist: Optiker Giset, med Live Giset i spissen, har funnet sin nisje som fagbedrift i Hamar sentrum. Nå fyller forretningen 60 år. Foto: ørjan brendløkken
 
Brillefin 60-åring
Når optiker Giset fyller 60 år, gjøres ingenting halvveis. Skjenkebevilling har de fått, og festen varer hele uka.

Publisert: 23.okt.2017 20.26
Oppdatert: 23.okt.2017 20.37

– Her skal du være trygg på at du får akkurat det dine øyne har behov for, sier optiker Live Giset.

Hun driver optikerforretning sammen med optometrist Wolfgang Scherzer, og medarbeidere Bjarnhild Giset og Annethe Hjelle Arnesen. I anledning 60-årsmarkeringen har butikken søkt om, og fått, tillatelse til å servere champagne og vin til de besøkende.

– Det gikk så greit å ordne med skjenkebevilling. Alle får tilbud om noe i glasset, enten det er brus, øl, vin eller champagne, sier optikeren.

– I tillegg vil det være utstillinger av brillekolleksjoner hele uka.

Tenker annerledes

Det var i 1957 at Gisets far åpnet dørene i den gang nyreiste Casa Blanca. I 2012 flyttet optikeren til Grønnegata 34. Giset har ikke angret på valget av bygget i krysset Grønnegata/Vangsvegen framfor det nye kjøpesenteret som ligger like bortenfor.

– Noen må jo tenke litt annerledes. Jeg tror på at folk vil fortsette å bruke sentrum, så lenge det finnes butikker som har noe unikt å tilby. Samtidig som mange benytter seg av muligheten til å handle på nett, så ser vi at flere og flere ønsker å handle i butikker der man har kjente ansikter å relatere seg til, sier Giset.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke