16. jul
Foto: Frank Brandsås
 
Bane Nor bruker 120 mill. på å sikre planoverganger
Det skriver selskapet i en pressemelding.

Publisert: 11.jul.2019 10:27
Oppdatert: 11.jul.2019 10:37

Bane Nor bruker 120 millioner kroner på fjerning og sikring av planoverganger i 2019. Siste tre år er 72 usikrede planoverganger lagt ned.

– Hvert år skjer det flere trafikkulykker på planoverganger. Noen har ført til tragedier og det er veldig vondt å tenke på. Ikke alle er klar over hvor farlig det er å krysse en jernbanelinje, sier pressesjef Thor Erik Skarpen i Bane Nor. Siden 1950 er det fjernet over 1500 planoverganger i Norge og ulykkestallene går nedover. Ifølge pressesjefen jobber selskapet kontinuerlig for å legge ned planoverganger.

– De farligste prioriteres først. Alle usikrede skal vekk, men det vil ta noen år før vi er i mål, sier Skarpen.

Nye jernbanestrekninger bygges uten planoverganger. Når en ny strekning tas i bruk, legges den gamle ned og dermed forsvinner gamle planoverganger. I Norge er det ikke tillatt med planoverganger på dobbeltspor.

LES OGSÅ: Jernbanen mellom Løten og Elverum ble stengt i flere timer på grunn av brann

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke