12. des
To ti­mer med lu­king: Daniel Bright for­tel­ler at han kom­mer til å bru­ke to ti­mer på å luke be­det han sit­ter for­an.beg­ge Foto: HEN­RIK LANG­GÅRD
 
Bruker 4.000 liter vann på en dag
Tørken har gjort det til en stor jobb å holde planter og gress i Hamar friskt og grønt. Det kan fort bli brukt 4.000 liter vann på én dag til vanning.

Publisert: 17.jul.2018 22.12
Oppdatert: 17.jul.2018 22.15

– Her i Strandgateparken har vi to vannspredere som går akkurat nå. Gresset som ble sådd her i fjor må ha vann hele tiden, hvis ikke så blir det gult, sier Daniel Bright, en av «heltene» som bidrar til at Hamar er en vakker by om sommeren.

Det går med mye vann når det skal vannes i Hamar om dagen. Plantene trenger det for at de skal fortsette å se friske og frodige ut.

– På én dag kan det bli brukt fire tonn vann, sier Daniel.

Vanning er bare en del av jobben som legges ned. Da HA møtte Daniel i Strandgateparken på tirsdag var han i full sving med luking av et blomsterbed.

– Hvis jeg luker her en gang i uken bruker jeg et kvarter, men nå har jeg ikke luket her på to uker så i dag kommer det til å ta to timer, sier han.

Daniel kommer fra England.

Han jobber lange dager for å bidra til at plantene lever godt i Hamar.

– Mandag drev jeg til klokken åtte om kvelden, sier han.

Det blir lange dager, men Daniel tar det med et smil. Varmen er ingen utfordring for engelskmannen:

– Jeg synes det er greit. Jeg ble litt solbrent i starten av mai, men etter det har jeg ikke blitt solbrent i det hele tatt, sier Daniel Bright.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke