25. aug
STOR JOBB: Dette bildet er fra oppstarten på Budorvegen i desember. FOTO: Hanne Maren Torpen Hokstad
 
Budorvegen stenges fram til september – her blir det omkjøring
Tirsdag 23. april fortsetter arbeidene med å utbedre Budorvegen.

Publisert: 15.apr.2019 10:06
Oppdatert: 15.apr.2019 10:09

I anleggsperioden fram til slutten av september vil fylkesvegen være stengt for trafikk mellom Doksrud og Ringneskrysset.

Arbeidet med å utbedre fv. 153 Budorvegen startet før jul i fjor. Etter en liten vinterpause starter arbeidene opp igjen tirsdag 23. april.

– I tiden fra 23. april til slutten av september skal vi gjøre forsterkningstiltak av vegen samt gjennomføre grøfting, forteller byggeleder Simen Jevnaker i Statens vegvesen.

Stenges fire dager i uken

Utbedringen av fv. 153 Budorvegen vil få noen trafikale konsekvenser.

– Budorvegen vil være stengt for trafikk mellom Doksrud og Ringneskrysset i hele anleggsperioden fra 23. april til arbeidene er ferdig i slutten av september. Det vil være skiltet omkjøring fra rv. 25 via fv. 60 Arnsetvegen, fv. Lageråvegen og deretter fv. 115 Alderslystvegen til Budorvegen i Ringneskrysset, forklarer Jevnaker.

Beboere mellom Doksrud og Ringneskrysset vil ha tilgang til sine eiendommer, men må påregne noe ventetid og ved enkelte anledninger kjøre rundt.

Viktig for trafikksikkerheten

I gjennomsnitt kjører 1.400 kjøretøy daglig på Budorvegen, og utbedringsarbeidene gjøres for å bedre trafikksikkerheten på vegen.

Statens vegvesen gjennomfører utbedringsarbeidene av fv. 153 Budorvegen på vegne av Hedmark fylkeskommune.

Gjermundshaug Anlegg er utførende entreprenør.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke