14. des
SKUTT: Denne årsgamle ulvetispa fra Julussa-reviret ble fredag 9. februar felt av jegere fra Statens naturoppsyn. Nå er ytterligere to ulver, tilhørende Osdalsreviret, felt.Foto: Miljødirektoratet / NTB scanpix
 
De to siste ulvene i Osdalsflokken er skutt
Osdalsflokken er nå utradert etter at de to siste ulvene i flokken ble felt i Rendalen i Hedmark mandag ettermiddag.

Publisert: 27.feb.2018 08.59
Oppdatert: 27.feb.2018 10.43

Fellingene fant sted mellom klokken 14 og 14.30 mandag, skriver Østlendingen (Åpen for abonnenter). De to ulvene, begge tisper, ble felt ved hjelp av helikopter i henholdsvis Flendalen og på Sjølisand i Rendalen.

Fellingen betyr at det nå ikke skal befinne seg ulver i Osdalsreviret etter det Statens naturoppsyn (SNO) kjenner til.

Regjeringen besluttet i begynnelsen av måneden at de tre gjenlevende ulvene i Julussareviret og Osdalsreviret skulle felles som et ekstraordinært uttak. De tre befant seg stort sett utenfor ulvesonen.

Fredag 9. februar ble en årsgammel ulvetispe i Julussareviret felt, og mandag ble altså de to gjenværende ulvene i Osdalsreviret tatt ut.

SNO utelukker ikke at flere ulver må felles ettersom observasjoner tyder på at det nå befinner seg to ulver innenfor området til Julussaflokken. Miljødirektoratet og Miljøverndepartementet har nå dette til vurdering.

Hittil i år er det felt totalt 19 dyr i Osdals- og Julussa-revirene. I tillegg kan tolv ulver felles utenfor ulvesonen i Oslo, Akershus, Hedmark og Østfold.

(©NTB)


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke