6. des
 
Dette er en ordentlig sommerfugl i vinterland
For rundt en uke siden flyttet en sommerfugl inn hos Bente Austeng Kurseths familie på Ådalsbruk. Nå har den fått egen Facebook-side.

Publisert: 03.feb.2017 20.13
Oppdatert: 03.feb.2017 20.20

- Den dukket plutselig opp på rommet til datteren min på lørdag for snart en uke siden. Da villde den ikke fly og det virket som den haltet, så vi lot den bare være. Men på søndag kom den flaksende ned, og siden har den vært her, sier Kurseth. 

Det er verken spurv eller andre fugler det er snakk om. Nei, selv om vi bare så vidt er inne i februar, er det en sommerfugl som har flyttet inn på Ådalsbruk. Nå bærer den navnet Lothepus. 

- Navnet ga jeg den mest på spøk søndag kveld etter å ha sett Farmen. Og siden har det blitt sånn. Ungene spør etter Lothepus hver morgen og synes det er litt stas, sier Kurseth. 

Egen Facebook-side

Hva sommerfuglen spiser, er ikke helt klart.

- Jeg tror kanskje den lever på blomsterstøv og matrester, sier Kurseth.

Det nye familiemedlemmet har også fått egen Facebook-side. 

- Den opprettet jeg med tanke på at kanskje kan være litt artig for folk å følge med på livet som sommerfugl i vinterland, sier hun. 

Se video i toppen av saken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke