9. des
En mann omkom og en tenåring ble alvorlig skadet i en skiulykke i alpinbakken i Kvitfjell i Oppland søndag ettermiddag. Tenåringen ble fraktet til Lillehammer sykehus før han ble fløyet med Luftambulansen tl Ullevål sykehus
FOTO: Paul Kleiven / NTB scanpix
 
Dødsulykken i Kvitfjell: Skjedde i oversiktlig terreng
En mann og en gutt i tenårene var involvert i en ulykke i alpinbakken Kvitfjell søndag. Mannen døde på stedet. Ulykken skjedde i familiebakken, et område som er svært oversiktlig og flatt.

Publisert: 02.des.2019 19.28
Oppdatert: 02.des.2019 22.16

– Det er litt uforklarlig for oss at denne typen ulykke kunne skje i et så enkelt terreng, sier daglig leder Odd Stensrud i Alpinco til avisa GD.

Ulykken skjedde altså i et område nederst i familiebakken, sør for midtstasjonen og Gudbrandsgard hotell.

Ifølge Stensrud var begge utrustet med det som anses som normalt sikkerhetsutstyr. Både tenåringen og mannen brukte hjelm.

Det har ikke meldt seg noen vitner til selve ulykken. Ifølge GD skal flere besøkende som sto i heiskø i nærheten ha hørt et smell, og sett to hardt skadde personer liggende ved siden av hverandre i løypa.

Lensmann Jon Gaarden sier at politiet nå jobber med å kartlegge helgens ulykke.

– Vi er fryktelig interessert i å høre hvis noen har sett dette. Vi vil gjerne ha kontakt med disse menneskene, sier Gaarden til NRK.

Tenåringen ble hardt skadet, og ble søndag videresendt direkte fra Lillehammer sykehuset til Ullevål i helikopter.

Mandag skal gutten fortsatt ikke være i stand til å bli avhørt av politiet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke