buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
En mindreårig er funnet kritisk skadd etter en voldshendelse i en privatbolig på Kapp i Østre Toten. Personen er fløyet til Ullevål sykehus i Oslo med livstruende skader.Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 
Siktet far varetektsfengsles i fire uker
Mannen som onsdag ble pågrepet på Toten, siktet for drapsforsøk på sin 15 år gamle sønn, er varetektsfengslet i fire uker.

NTB
Publisert: 10.okt.2019 21:20
Oppdatert: 11.okt.2019 10:41

Hans forsvarer, advokat Håvard Fremstad, opplyser til NTB torsdag kveld at mannen i må sitte en uke i fullstendig isolasjon og er underlagt brev- og besøksforbud og forbud mot aviser og kringkasting i hele perioden.

Siktede møtte ikke selv til fengslingsmøtet i Gjøvik tingrett torsdag ettermiddag. Han er i politiets varetekt, har erkjent handlingen og samtykker til fengsling.

15-åringen behandles for livstruende skader på Ullevål sykehus, dit han ble fløyet med luftambulanse etter å ha blitt funnet livløs på åstedet.

I 14-tiden torsdag opplyste etterforskningsleder John Eivind Melbye i Innlandet politidistrikt til VG at guttens tilstand er stabil, men at han fortsatt betegnes som kritisk skadd.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 8.38 onsdag morgen, og flere patruljer rykket ut til en bolig på Kapp i Østre Toten i Oppland. Et vitne hadde hørt skrik og rop fra boligen og sett en kvinne som ropte om hjelp, skrev Oppland Arbeiderblad.

Politiet har betegnet hendelsen som en dramatisk familietragedie som har rammet hele bygda.

Beslagla bil

Verken far eller sønn har vært i kontakt med politiet før voldsepisoden. Politiet har beslaglagt en bil som faren kjørte vekk fra åstedet i. Bilen var parkert ved Kapp kirke, like i nærheten av åstedet, skriver Oppland Arbeiderblad.

– Siktede ble pågrepet i bilen som siden ble tauet bort, bekrefter Melbye til Dagbladet.

Han sier videre at pågripelsen var udramatisk, og at Kripos har bistått med tekniske undersøkelser av bilen.

– Politiet har et klart bilde av hendelsesforløpet, men på det nåværende tidspunkt ønsker vi ikke å gå mer i detalj, sier han.

Siktedes forsvarer, advokat Håvard Fremstad, sa til NTB onsdag at hans klient er preget av den alvorlige situasjonen, men at han etter forholdene er ved god psykisk og fysisk helse. Faren ble avhørt i flere timer onsdag.

– Han har forklart seg greit, detaljert og veldig selvstendig, sa Fremstad.

Sønnen har fått oppnevnt Inger Marie Støen som bistandsadvokat.

Åpent hus

Østre Toten kommune satte krisestab som følge av hendelsen og inviterer til åpent hus på Kapp Melkefabrikk torsdag kveld. Kommunens kriseteam vil være til stede på møtet.

Kommunen har opprettet en krisetelefon og har sendt melding til foresatte til barn i skolen. Det oppfordres til at vi tar vare på hverandre, og snakker med barna på en skånsom måte, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Kommunens ordfører Guri Bråthen sier til Dagbladet at det som har skjedd, oppfattes som uvirkelig.

– Jeg ser at innbyggerne her bryr seg om hverandre. De viser omtanke og omsorg, sier Bråthen.

Hun berømmer lokalbefolkningen som har avstått fra å spekulere på hva som skjedde.

– Vi sendte ut melding til alle foreldre med barn i grunnskolen og ba foreldrene ha en samtale med barna. Det er viktig at vi prater med ungene våre om det som skjedd, sier ordføreren.

(©NTB)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat