buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Dette er ikke godkjent og kan i verste fall koste deg førerkortet. Foto: NTBScanpix
 
Du kjører vel ikke med snø på taket?
Politiet går ut med advarsel til bilister som slurver med fjerning av snø før de legger ut på veien.

Publisert: 05.feb.2019 21:23
Oppdatert: 05.feb.2019 21:28

Det er kommet store mengder med snø flere steder i landet de siste dagene. Og mange må bruke noen minutter på å koste og skrape bilen før de kan sette seg bak rattet. Og her slurves det. 

Du vet kanskje at man kan bli fotgjenger hvis man ikke skraper vinduene frie for is slik at sikten er god nok, men det er flere feller som lurer i snøkaoset. Sør-Øst politidistrikt går nå ut med en sterk oppfordring om ikke å ha det for travelt når bilen skal kostes fri for snø.

- Snøen kan blåse av taket, panseret eller skiboksen i fart og dermed havne rett i fleisen på bilen bak. Det kan selvsagt være svært farlig. Det holder ikke å skrape rutene, sier operasjonsleder Marianne Mørch til NRK.

Trafikkoordinator i Telemark politidistrikt, Nils Anders Brun, sier bøter og i verste fall et beslaglagt førerkort kan bli resultatet dersom man ikke gjør jobben godt nok.

- Konsekvensen er en anmeldelse, som er strengere enn et forenklet forelegg. I ytterste konsekvens blir det førerkortbeslag. Bøtenivået ligger på 5–6000 kroner, opplyser Brun.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat