11. des
SJEKK: Det er lurt å sjekke om faktura fra Eidsiva er ekte.
 
Eidsiva advarer mot falske e-poster
Flere kunder forsøkt lurt.

Publisert: 03.mar.2017 10.43
Oppdatert: 03.mar.2017 10.45

- Flere av våre kunder har de siste dagene fått e-post fra aktører som utgir seg for å være fra Eidsiva Energi, noe som ikke stemmer. E-postene har med faktura å gjøre. Eidsiva oppfordrer alle til å være ekstra varsomme og slette slike e-poster uten å klikke på lenkene, sier IKT-leder Sven Lersveen på Eidsivas Twitter-side.

E-postene kan variere i tekst og utseende, men felles for dem er at avsender ønsker at du skal klikke på en lenke med skadelig innhold. Det kan for eksempel se ut som om du må klikke på en lenke for å se eller betale en faktura.

Når du klikker på en slik lenke kjøres det et program som låser alle filene på datamaskinen din. Svindelaktøren krever deretter penger for å låse opp filene igjen.

Dette er samme type svindel som blant andre Posten Norge og Telenor har blitt utsatt for tidligere.

- Vær nøye med å se hva som ligger i e-postene, og ikke klikk på lenker før du er helt sikker på avsenderen, sier IKT-leder i Eidsiva, Sven Lersveen.

Han understreker at alle må være nøye med å se på vedlegg, avsenderadresse og lenker i e-poster før de åpnes.

Det er som regel alltid noe som skiller de ekte e-postene fra de falske, slik som skrivefeil, språk og ikke minst avsenderidentitet. Et tips er å holde musepekeren over avsenderens navn slik at du ser hvilken avsender som egentlig ligger bak. Ekte e-poster fra Eidsiva har alltid domenet eidsivaenergi.no eller eidsivanett.no i slutten av e-postadressen. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke