23. okt
JUBLER IGJEN: Elverum skjøt seg til nok en håndballtriumf søndag. FOTO: ANDERS BAKKERUD LARSEN
 
Elverum-bragd i mesterligaen
Elverum (NTB): Elverum herjet tidvis med storfavoritten Montpellier og vant 32-31 i søndagens mesterligamøte i håndball.

Publisert: 09.okt.2016 20:06
Oppdatert: 09.okt.2016 20:22

Seieren er en enorm bragd for hedmarkingene. På forhånd uttalte klubben at den måtte "levere sin beste prestasjon gjennom alle tider" om det skulle bli poeng mot giganten fra Frankrike.

Elverum trosset underdog-stempelet og gikk fryktløst til verks. Til tider valset Michael Apelgrens mannskap over Montpellier, og Norges regjerende sluttspillmester ledet 18-14 til pause.

Det franske stjernegalleriet prøvde febrilsk å jobbe seg tilbake i kampen, men sluttspurten holdt akkurat ikke. Elverum holdt unna og vant med ett mål.

Etter kampen var Apelgren tydelig rørt. Montpellier har et budsjett i en helt annen liga enn Elverum. Søndag måtte franskmennene likevel se seg slått i Terningen Arena.

Nikolaj Mehl og Josef Pujol ble toppscorere for Elverum med sju scoringer hver.

Elverum har bitt svært godt fra seg også tidligere i høst. Det ble tap i åpningskampen mot Metalurg, men røk med kun ett mål. Hjemme mot russiske Tjekhov Medvedi ble det 28-28.

Montpellier vant mesterligaen i 2003. Laget har vært en gjenganger i den gjeveste klubbturneringen. (©NTB)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke