6. des
 
Forsøkte å ta seg inn i bil med barn i
GJØVIK: To menn forsøkte torsdag kveld å ta seg inn i en parkert bil hvor to barn oppholdt seg, mens moren handlet. Politiet etterlyser nå mennene, og ønsker tips fra publikum.

Publisert: 15.nov.2018 20.27
Oppdatert: 16.nov.2018 06.40

Hendelsen skal ha inntruffet ved halv seks tiden utenfor en matbutikk i Gjøvik sentrum, opplyser operasjonsleder Haagen Løvseth i Innlandet politidistrikt. 

Mens moren er inne i butikken og handler, venter de to barna, et over og et under ti år, i bilen på parkeringsplassen utenfor. Handleturen blir brått avbrutt da et av barna ringer og ber om hjelp.

- Det var to menn som forsøkte å ta seg inn i bilen. De forsvant da moren kom ut og snakket til dem, forteller operasjonsleder Løvseth.

Ønsker tips fra publikum

Politiet har sikret seg videoopptak fra området, og etterforsker saken videre. Politiet ønsker seg nå tips fra publikum, og la på Twitter ut følgende beskrivelse av mennene:

«Politiet ønsker tips på tlf. 02800 om observasjoner/opplysninger. De 2 beskrives som: ca 175 høye. 1 med olabukse, hvite sko og svart lang jakke. Den andre hadde rød/blå /hvit jakke, bart, mørkt hår. Ukjent nasjonalitet, men ikke norske.»

- Vi ønsker kontakt med de som kan ha sett disse personene, hendelsen, eller noe i forkant. Det ser ut som om de har oppholdt seg utenfor matbutikken en stund i forkant, sier Løvseth.

- Hva ønsket de egentlig å oppnå?

Operasjonsleder Løvseth forteller at selv om mennene ikke skadet noen, kan oppførselen deres i seg selv ha vært ulovlig. Og sentralt i den videre etterforskningen er hvilke intensjoner de hadde, sier Løvseth:

- Dette regnes nok som skremmende atferd. Men det som er interessant her er hva de egentlig ønsket å oppnå, sier Løvseth.

LES OGSÅ: Mann etterlyst for å ha holdt fast jente ved Prestrud

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke