13. des
 
Familien gir ikke opp troen på å finne Stig Ingar Evje i live
Torsdag ettermiddag ble det satt i gang nytt søk etter Stig Ingar Evje. Det ble avsluttet sent i går kveld.

Publisert: 01.jun.2017 18.47
Oppdatert: 02.jun.2017 08.42

Søket etter den savnede 45-åringen ga ingen konkrete resultater i går ettermiddag og kveld.

- Det er imidlertid gjort en observasjon som vi følger opp i dag. En person som likner veldig på Stig Ingar Evje skal være sett i området ved Spåtind, der det ble satt i gang søk i går ettermiddag. Denne personen ble sett ved 11-12-tiden i går, men skal også ha vært sett flere ganger tidligere i samme område. Om dette kan være den savnede Evje må vi prøve å finne ut av i dag, sier lensmann Terje Krogstad i Ringsaker.

Kan klare seg lenge

- Hans bakgrunn og det at han kan være i stand til å klare seg ute lenge, gjør at vi ikke gir opp håpet om å finne ham i live, sa Stig Ingar Evjes søster, Tone Evje, til HA torsdag ettermiddag.

Torsdag ble det kjent at politiet gjenopptar letingen etter Evje, som forsvant fra hytta si på Sjusjøen 3. mai. Det skjer etter at de har fått inn to observasjoner i området Spåtind i Nordre Land kommune på en mann som kan ligne veldig på savnede Stig Ingar Evje.

De som har observert mannen melder at han har opptrådt på en slik måte at politiet derfor ønsker å sjekke dette ut.

- Vi synes det er veldig positivt at letingen gjenopptas, det er vi glade for. Vi håper det gir resultater, men samtidig må vi være realistiske. Det er ikke sikkert at akkurat dette søket gir resultater, så vi oppfordrer fortsatt folk til å holde øynene åpne, sier Tone Evje.

At observasjonene som er gjort blir tatt på alvor og er interessante for politiet, og at området der observasjonene er gjort ligger innenfor en avstand som en mann i god fysisk form enkelt kan tilbakelegge, gjør at familien har håp om at det nye søket kan gi resultater.

-  Vi er klar over at det ikke er sikkert at det er han som er observert, men hans bakgrunn som gjør ham i stand til å klare seg selv, og det at politiet fortsatt etterforsker tips og observasjoner, gjør at vi fortsatt håper at han blir funnet i live, sier Tone Evje.

Observasjoner

 Politiet har fått inn to observasjoner i området Spåtind i Nordre Land kommune på en mann som kan ligne veldig på savnede Stig Ingar Evje.

De som har observert mannen melder at han har opptrådt på en slik måte at politiet derfor ønsker å sjekke dette ut.

En observasjon av mannen er gjort søndag 14. maica. tre-fire sør for Spåtind Hotell, langs riksveg 196 og den andre er tirsdag 23. mai ca seks kilometer sør for Spåtind Hotell på samme veg.

Politiet forteller nå at de starter et aktivt søk i dette området. Det skjer fra klokka 16 i ettermiddag. Det vil bli benyttet mannskaper fra politi og FIG (fredsinnsatsgruppe/Heimevernet) og eventuelt helikopter. Politiet ønsker flere opplysninger og ber om at de som var i området de dagene tar kontakt med oss.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke