buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
RETTSSAK I DAG: Bilde av Galina Sandeva fra politiets pressekonferanse om saken.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 
Ung hamarsing taus i retten
Med blikket festet i bordet nektet den tiltalte 26-åringen straffskyld da rettssaken etter drapet på bulgarske Galina Sandeva (28) startet i Oslo.

NTB
Publisert: 28.mar.2017 06:56
Oppdatert: 28.mar.2017 12:56

26-åringen som er tiltalt for drap på Galina Sandeva (28), nektet i stor grad å forklare seg da rettssaken startet. Han hevder han forsvarte seg da hun angrep.

26-åringen, som opprinnelig er fra Hamar, møtte i Oslo tingrett tirsdag formiddag.

– Han er trist for det drapet som har skjedd, og han gruer seg også for egen del for det som foregår her, sa forsvarer Joar Berg Henjum i sin innledning.

Mor og bror i retten

Den dreptes mor og bror er til stede under rettssaken. Moren reagerte kraftig på forsvarerens utsagn og tok seg til ansiktet – etter å ha sittet og sett på den tiltalte den første timen av saken.

Drapet skjedde 16. desember 2015 på Tomtekaia i Oslo. Sandeva, som var prostituert, ble funnet drept i sin egen bil på Bispekaia dagen etter. Allerede etter pågripelsen innrømmet mannen å ha drept den bulgarske kvinnen, men han har hele tiden nektet straffskyld.

Ville ikke svare

Tirsdag står også den tiltaltes egen forklaring på programmet.

– Jeg tror ikke jeg vil det, svarte 26-åringen på spørsmål fra dommer Anniken Nygaard Ottesen om han ville avgi forklaring.

Den tiltalte tok ikke plass i vitneboksen, men svarte først på enkelte spørsmål fra plassen ved siden av forsvarerne.

– Jeg har forklart det tidligere. Jeg vil egentlig forklare det her i fellesskap. Jeg har vel ingen plikt til å forklare meg, sa han.

Måtte lese fra avhør

Aktor, statsadvokat Cecilie Schløsser Møller, valgte å lese opp fra avhørene med 26-åringen.

Der forklarer han at knivstikkingen skjedde som følge av at Sandeva krevde en høyere pris enn det som var avtalt, og at hun ble sint. "Hun klikket og angrep ham med knyttede never, regelrett vold", leste aktor fra avhøret.

Ifølge tiltalebeslutningen knivstakk 26-åringen Sandeva minst 30 ganger i overkroppen og på halsen slik at livsviktige indre organer ble skadd. "Hun døde etter kort tid av forblødning", står det i tiltalen fra statsadvokaten i Oslo.

Rettssaken er berammet til å vare til 6. april, og det er kalt inn til sammen 37 vitner.

Hevdet nødverge

Allerede etter pågripelsen innrømmet mannen å ha drept den bulgarske kvinnen, men han har hele tiden nektet straffskyld. Han har hevdet drapet skjedde i nødverge da Sandeva krevde mer betalt enn avtalt og ble sint.Ifølge tiltalebeslutningen knivstakk den nå 26-årige mannen fra Hamar Galina Sandeva minst 30 ganger i overkroppen og på halsen slik at livsviktige indre organer ble skadd. "Hun døde etter kort tid av forblødning", står det i tiltalen fra statsadvokaten i Oslo. Drapet skjedde 16. desember 2015 på Tomtekaia i Oslo. Sandeva, som var prostituert, ble funnet drept i sin egen bil på Bispekaia dagen etter.

I et avhør skal den tiltalte ha forklart at han var i ferd med å utvikle seg til en varulv og at han handlet i selvforsvar. Forsvareren hans, advokat Joar Berg Henjum, sier til Aftenposten at dette gir grunn til å sette spørsmålstegn ved 26-åringens psykiske helse.

De sakkyndige mener imidlertid at den tiltalte ikke var psykotisk og at han derfor kan straffes. Han har erkjent de faktiske forholdene i saken, men har ikke erkjent straffskyld.

(©NTB) 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat