21. jun
RUSINSTITUSJON: Stiftelsen Fredheim er en institusjon for voksne rusavhengige, og ligger på Nes i Ringsaker. ARKIVFOTO: UNNI KRISTIANSEN
 
Mann dømt for å oppbevare stor mengde hasj på rusinstitusjon
Mann med uærlige hensikter ble avslørt av de ansatte: – Aldri opplevd i nærheten av en slik mengde som ble beslaglagt, sier instituttsjef Morten Engebakken på Fredheim rusinstitusjon på Nes.

Publisert: 06.mar.2018 20:14
Oppdatert: 06.mar.2018 21:07

Det er Ringsaker Blad som omtaler saken først tirsdag.

En tidligere beboer på Fredheim ble nylig dømt i Hedmarken tingrett for å ha oppbevart 781 gram hasj på rusinstitusjonen på Nes i Ringsaker.

Mannen i 40-årene erkjente straffskyld i henhold til tiltalen og ble dømt til 120 dager i fengsel.

– Det er helt bak mål. Det er ikke slik vi ønsker å ha det. Det er stikk motsatt, men det er slik at noen ganger får vi inn folk som ikke ønsker å bidra, verken til egen rehabilitering eller til andre sin rehabilitering. Dette var en slik fyr, sier instituttsjef Morten Engebakken til HA tirsdag kveld.

– DETTE VAR GROVT

I følge dommen fra tingretten, ble politiet tilkalt til Fredheim av de ansatte 23. februar i 2017. De ansatte hadde funnet hasj på rommet til den domfelte, og de hadde også funnet hasj pakket i plastposer i skogen i nærheten.

Den dømte mannen hadde vært innlagt på Fredheim siden september 2016, og ble etter funnet kastet ut på dagen.

Engebakken forteller at det ikke er ofte de gjør beslag av rusmidler på institusjonen.

– Ikke ofte. Det er egentlig veldig sjelden, men dette var grovt. Jeg har vært der i mange år som institusjonssjef, og har aldri opplevd i nærheten av en slik mengde som ble beslaglagt, sier Engebakken.

– Hvordan fant de ansatte hasjen?

– Vi har en ganske dreven stab. Vi ser ganske fort at noe er galt, og da går vi inn, svarer institusjonssjefen.

– SPESIELT

Politiadvokat Sten Floor Nelson ved Innlandet politidistrikt, uttaler til Ringsaker Blad at mengden hasj var så stor, at det er usannsynlig at mannen i 40-årene hadde tiltenkt dette til eget bruk.

I følge lokalavisen har hasjen en gateverdi på rundt 80 000 kroner.

– Dette er et stort beslag, og det er spesielt at det ble gjort på en rusinstitusjon. Vi har regnet litt på det, og denne mengden hasj tilsvarer tre til fire års forbruk for en person, sier Floor Nelson til avisen.

Instituttsjef Engebakken roser politiet for at de kom med en gang personalet ringte.

– Vi har et godt samarbeid med politiet i Ringsaker. De kommer med en gang det er noe alvorlig som skjer. Det er veldig viktig at politiet er med oss på sånne ting. Vi har et samfunnsansvar vi også, for selv om dette var en klient, så kan vi ikke tolerere dette, sier Engebakken til HA.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.