12. des
 
Fem priser til Genus
Ungdomsbedriften Genus UB stakk av med fem store sjekker under regionmessen for ungdomsbedrifter på Hamar katedralskole.

Publisert: 08.des.2017 09.59
Oppdatert: 08.des.2017 12.09

Ideen er oppbevaringskasser laget av overskuddsmateriale/gjenbruksmateriale i tre – og daglig leder for bedriften Mariam Amiry (22) strålte som ei sol etter den store fangsten av priser.

Nå håper hun at bedriften gjør det like godt i fylkesfinalen for ungdomsbedrifter – og målet er å ta seg helt til NM.

Stolt av teamet

– Vi vant fem priser, førstepris for beste forretningsplan, beste markedsføring, beste regnskap og som beste ungdomsbedrift – og vi tok en tredjeplass for beste innovasjon, forteller Mariam Amiry som går på Katta, tredje året, studiespesialisering.

Hun forteller at de allerede har både bedriftskunder og privatkunder som de leverer trekasser til – og at hun er veldig stolt over teamet i ungdomsbedriften Genus UB. Med hver sin diplom poserte de for fotografen, de fem: Mats Pedersen, Malin Hagen, Simen Amundsen, Hanifa Aziz og Mariam Amiry.

200 deltok

Deltok på regionmessen gjorde to hundre elever, i 39 bedrifter, fra Katta, Jønsberg, Ringsaker og Storhamar.

Førstepremie gikk også til Streetwear UB, Katta, i klassen for beste kundeopplevelse på nett, Gøy på Landet, Jønsberg, i klassen for beste yrkesfaglige bedrift, Snopgutta, Katta, vant for beste utstilling og som beste salgs- og servicebedrift, FoxIT UB, Katta vant for beste samarbeid med næringslivet og Discindo UB, Katta, vant som beste IA-bedrift. 

Ungt Entreprenørskap

Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell, landsomfattende organisasjon som i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

I løpet av forrige skoleår deltok mer enn 21.000 barn og unge i Hedmark på ulike aktiviteter i regi av UE. Samarbeid med næringslivet og ideen om å «lære ved å gjøre» er gjennomgående i alle aktivitetene.

Årets lærer

Hedmark-skolene har gode tradisjoner for arbeid med ungdomsbedrifter, og en av dem som har jobbet lenge og godt med Ungt Entreprenørskap er Katta-læreren Tore Åsvestad – som for en snau måned siden ble kåret til «Årets entreprenørskapslærer». Prisen ble overrakt av næringsminister Monica Mæland. Selv sa Tore Åsvestad til Hamar Arbeiderblad:

– Jeg føler meg heldig som får jobbe med elever som er motiverte for å lære og motiverte for å levere.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke