buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Ferdig på Tingberg
Erik Trettebergstuen (67) har vært vaktmester på Tingberg siden 1987. Nå blir han pensjonist, men han tror ikke at han blir arbeidsledig av den grunn.

Publisert: 31.okt.2017 12:48
Oppdatert: 31.okt.2017 13:01

-Jeg har hus, hytte og campingvogn og er glad i jakt og fiske. Også er jeg fryktelig interessert i idrett, smiler Erik. Dermed skal han nok få tida til å gå. Han innrømmer at han kommer til å savne det sosiale på jobben, men han er ikke fremmed for å dra på besøk.

innsats over mange år

Erik Trettebergstuen har vært ansatt som vaktmester i Løten kommune siden 1987.

– Her om dagen passerte jeg 30 år og to måneder, opplyser han. Gjennom hans tid har mye spennende skjedd. Han var vaktmester på Ådalsbruk skole da den var under bygging på 1990-tallet og senere vaktmester på Østvang på starten av 2000-tallet. Nå, rett før han går av med pensjon, er det Tingberg, helsestasjonen og flyktningtjenesten som han har hovedansvaret for. To spesielle hendelser husker han godt.

–På Tingberg hadde vi en skikkelig vannlekkasje i 2004. Da vi kom om morgenen møtte vannet oss. Det rant som en foss ned trappa fra 2.etasje. Da var det bare å stenge av, tilkalle brannvesenet for hjelp og få flytta på folk. Det endte med en helrenovering av den ene fløyen på Tingberg. Jeg husker også godt skolebrannen på Østvang, forteller Trettebergstuen.

Vaktmester før og nå

Mye har endret seg i jobben som vaktmester siden 80-tallet. Som i så mange andre yrker har datamaskin gjort sitt inntog.

– Vi må dokumentere alt det vi gjør nå. Før kunne vi bare fikse det som var i uorden. Det er også mer samarbeid med håndverkere, opplyser han.

Trettenergstuen liker at arbeidet er så variert.

– Ingen dag er lik. Det er litt rutinearbeid innimellom, men som regel er ingen dag lik. Det liker jeg. Det som er litt kjedelig er vask av klosetter, humrer han.

Vaktmesterjobben er en selvstendig jobb. Til tross for det har Trettebergstuen hatt god hjelp av Dag Strande gjennom 27 år.

– Han har vært ei veldig god hjelp for meg, sier han takknemlig.

Godord fra ordføreren

Ordfører Bente Elin Lilleøkseth har bare godord å komme med om den avtroppende vaktmesteren.

– Jeg har vært så heldig og blitt passa godt på av Erik i min ordførerperiode. Blid og vennlig, og med en lun replikk har han sørget for lyspæreskift, bildeoppheng og anna som må være på stell på et ordførerkontor. Erik har «bestandig» vært der, men nå har vi fått ansatt en ny flink person. Jeg er glad for at Erik nå får tid til å være enda mer ute og dyrke friluftsliv, sier ordføreren. Roar Johansen er ny vaktmester på Tingberg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat