buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Festgudstjeneste for Rose under Kristi Himmelfartsdag
– Det som skjedde i 1993, var en stor historisk hendelse som det er lett å ikke huske betydningen av i dag, sier biskop Solveig Fiske. Nå skal Rose feires med festgudstjeneste, Kristi Himmelfartsdag 10. mai.

Publisert: 27.apr.2018 15:05
Oppdatert: 27.apr.2018 17:01

Det blir altså festgudstjeneste i Hamar Domkirke 10. mai. Der vil blant annet Gudmund Hernes delta, som var kirkeminister i 1993 og den som utnevnte Rosemarie Köhn til biskop.

– Han vil ha en spesiell rolle i denne gudstjenesten, slik han også hadde den gang, forteller biskopen til HA.

Tiden er moden

– Tiden er moden, beslutningen er fattet, i morgen vil jeg utnevne rektor Rosemarie Köhn.

Slik lød det da Gudmund Hernes begrunnet sitt valg av Rose som biskop i Hamar.

Det var to kvinner som den gang var nominerte som biskoper i bispedømmet.

– Det handler ikke bare om at det var historisk. Det handler om at noen nominerte en kvinne. At noen var villige til å si ja til dette, sier biskopen.

Hun husker selv at det den gangen var delte meninger om saken. Noen mente dette var et tema som splittet kirken dypt, mens andre uttrykte lettelse for at tiden nå endelig var inne for å slippe kvinnene til.

– Jeg kan enda huske hvordan stemningen var den gangen, mener Solveig Fiske.

samling på kirkebakken

Gudstjenesten 10. mai vil være preget av det historiske suset som gikk gjennom Norge og Norden, den gangen i 1993. Gudmund Hernes vil ved inngangen til gudstjenesten framføre et historisk tablå.

– Deretter vil det være en vanlig gudstjeneste, i den forstand at den er preget av dagen. Domkoret og blåsere vil være med. Domkantoren har lagt opp et godt musikalsk program, forteller biskopen.

Etter dette, vil det være en festsamling på Kirkebakken. Kirken har henvdendt seg til kommunen for å få vegene rundt sperret i anledning dagen. Biskopen husker selv hvordan stemningen var i Kirkebakken for 25 år siden, da prosesjonen med Rose fant sted der. Tanken er å gjenskape noe av dette.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat