21. aug
BEDRING I VENTE: De neste dagene blir kjølige, men så skal temperaturene stige igjen.
FOTO: Trond Lillebo
 
Finn fram paraplyen – i dag blir det vått og surt!
Regn og fire-fem plussgrader er likevel godt nytt for både bønder og brannvesen.

Publisert: 06.mai.2019 07:17
Oppdatert: 06.mai.2019 07:40

De siste dagene har vi opplevd en del merkelige krampetrekninger fra Kong Vinter.

Mens temperaturene stort sett har ligget på seks-sju plussgrader, har det likevel kommet en del nedbør i form av både snø og hagl.

Også mandag morgen var det snø i lufta i Hamar by – akkompagnert av usympatiske temperaturer rett over null.

Sommerdekk fungerte helt fint nede i byen, men høyere opp i terrenget må man være ekstra forsiktig.

LES OGSÅVegvesenet advarer mot bruk av sommerdekk flere steder i Hedmark

I løpet av natten har det regnet en del, og ifølge YR.no skal nedbøren fortsette utover mandagen og natt til tirsdag.

Denne mandagen ser ut til å bli ganske kjølig og stusslig. I lavereliggende strøk rundt Mjøsa vil temperaturene neppe klatre høyere enn fem plussgrader.

Nedbøren er likevel etterlengtet, både med tanke på jordbruksavlingene og den svært høye skogbrannfaren.

I løpet av de neste dagene vil skogbrannfaren i Hedmark synke kraftig – fra oransje til gult nivå. Flere steder i fylket er brannfaren allerede nede på grønt nivå.

LES OGSÅ: Louise Gjør og far Christopher (76) frykter enda en ekstrem tørkesommer

Langtidsvarselet for Hamar gir heldigvis grunn til optimisme for alle som ønsker seg mer sol:

De neste ni dagene skal både vær og temperatur bli gradvis triveligere etter hvert som vi nærmer oss 17. mai.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke