buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
(bak fra venstre) Einar Andreas Lilleengen (20) fra Brumunddal, Sean Fabian Andersen (19) fra Lillehammer, fylkesordfører i Oppland Even Aleksander Hagen og Olav Brostrup Müller (41) fra Lillehammer. Foran: Edin Bjørseth Horten (7) fra Hamar.
FOTO: Kathrine Lunde Solbraa
 
Fire fikk heder for fylkesvåpen-idéer
Fylkesvåpenforslagene fra fire innbyggere mellom 7 og 41 år la grunnlaget for nytt fylkesvåpen for Innlandet. Torsdag 6. desember ble de fire hedret med gavekort og kake på fylkesordføreren i Oppland sitt kontor på Lillehammer

Publisert: 06.des.2018 20:44
Oppdatert: 06.des.2018 20:50

Det skriver Innlandet fylkeskommune i en pressemelding.

Det var ideene til Edin Bjørseth Horten (7 år fra Hamar), Sean Fabian Andersen (19 år fra Lillehammer), Olav Brostrup Müller (41 år fra Lillehammer og kultursjef i kommunen) og Einar Andreas Lilleengen (20 år fra Brumunddal) som gikk videre.

bølger på mjøsa

 - Jeg tenkte på bølger på Mjøsa og hender som holder hverandre fordi de er venner. Men jeg trodde 99,9 prosent sikkert at jeg ikke skulle bli en av vinnerne, sier 7 år gamle Edin Bjørseth Horten fra Hamar.

 - Det er gøy å ha vært med på å prege noe søregent som et fylkesvåpen, og det er kult å ha vært med på å lage noe som skal vare så lenge. Men jeg ble veldig overrasket da jeg hørte hvor mange som leverte et forslag, sier Sean Fabian Andersen.

gjenkjennelige trekk

I sin gjennomgang var juryen vel så mye opptatt av begrunnelsen og ideen bak som selve det visuelle uttrykket.

 - Vi fikk inn mange kreative forslag, men disse fire ideene skilte seg ut. De hadde gode begrunnelser, og jeg mener de alle bidro til å ivareta de sterke tradisjonene vi har i Innlandet samtidig som de ønsket å framstille det nye fylket på en framtidsretta måte, sier Even Aleksander Hagen (Ap) og leder av fellesnemnda for nye Innlandet fylkeskommune og juryleder.

 - De har alle trekk som det er mulig å se igjen i det vedtatte fylkesvåpenet, og de skal være stolte av sitt historiske bidrag i denne sammenhengen, legger han til.

kommunikasjon

Totalt ble det levert inn 162 forslag til nytt fylkesvåpen for Hedmark og Oppland. De fire ideene ble valgt som grunnlaget til tre utvalgte designbyråer. Byråene leverte så sine tolkninger av de fire ideene, totalt 12 forslag. Juryen innstilte 20. september på Ferskvanns forslag «Kommunikasjon og knutepunkt», og det ble enstemmig vedtatt i begge fylkestingene 24. oktober.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat