16. des
SPESIELLE BEHOV: Flere av beboerne i Holsetgården har fått tildelt bolig gjennom Helse- og omsorgstjenesten. Nå blir det kutt i bostøtten.
 
Flere vil bli berørt
Kommunen anslår at inntil 15 personer i Hamar kan miste bostøtten som følge av de nye reglene.

Publisert: 16.feb.2017 06.41
Oppdatert: 16.feb.2017 06.41

Eva Aastad på Boligsosial avdeling opplyser at de 15 personene nå risikerer å havne over den nedjusterte minstenormen, og dermed stå i fare for å miste den kommunale bostøtten.

– Det er ennå usikkert hvor mange av disse 15 som vil miste støtten, da ikke alle sakene er ferdigbehandlet, sier hun.

Aastad sier kommunen er opptatt av å bistå personer som er vanskeligstilt på boligmarkedet, men at man er avhengig av å forholde seg til regelverket.

– Kommunen forvalter flere av Husbankens økonomiske virkemidler på det boligsosiale området, deriblant startlån, tilskudd til etablering og tilskudd til tilpasning. Gjennom bruk av disse virkemidlene bidrar kommunen til å hjelpe mange som er vanskeligstilte på boligmarkedet til å kunne eie og/eller beholde egen bolig. På den måten vil vi kunne sikre mennesker gode og stabile boforhold, sier hun.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke