7. des
Spesialpol: Polet på Hamar er ett av sju spesialpol i landet.
 
For kort avstand
Vinmonopolet vurderte at avstanden er for kort mellom dagens vinmonopol og sentrum til at de kunne forsvare en ny etablering.

Publisert: 08.des.2017 06.41
Oppdatert: 08.des.2017 06.40

Kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet deltok på befaringen som ble arrangert i Hamar i august, og forteller at de ble svært godt mottatt av kommune og ordfører.

Vinmonopolet har tre hensyn å ta når de skal vedta nye steder for etablering. Det er økonomi, tilgjengelighet og legitimitet.

– Halvparten av de nye butikkene går til kommuner som ikke har pol fra før. I Hamar er det en kort gåtur mellom bysentrum og dagens pol, så dagens tilgjengelighet til pol i Hamar er god. Vi har også skjelt til at et nytt pol vil kunne svekke omsetning og utvalg ved eksisterende pol. I dag er polet på Hamar ett av sju slike utsalg i Norge. Men her er ingenting hogget i stein, og vi følger med på utviklingen på Hamar, sier Nordahl.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke