23. okt
 
Forbereder nok et stort utested
Allerede før O’Learys med 246 sitteplasser åpner neste uke er Christian Vold i gang med byggingen av et tredje utested – også det stort – i bygget.

Publisert: 03.jan.2017 17:45
Oppdatert: 03.jan.2017 18:33

– Hele kvartalet skal bli uteliv som underholdning, bespisning og teater. Dette er ting som har synergier for hverandre.

Det sier Christian «Bobby» Vold (50) til HA.

Fredag den 13. åpner O’Learys i Hamars gamle rådhus. Med 246 sitteplasser, og omtrent like mange ståplasser, blir dette det største utestedet i Hamar sentrum.

RESTAURANT-SPESIALISTENE

Familieselskapet Vold Eiendommer AS eier det gamle rådhuset der O’Learys åpner sportsbar, pub og restaurant.

I samme kvartal, og med fysisk kontakt og direkte gjennomgang til restauranten, ligger First Victoria Hotel. Også dette bygget eies av Vold Eiendommer.

Her holder også restaurant Nagomi til. Den drives av Vold-familien og har pene resultat. På motsatt side av gata leier Vold ut lokalene til restaurant Victoriahaven. Pizza-restaurant Dollie Dimples et steinkast unna leier også av Vold. Det samme gjør Hamar Teater der Kippersund-familien også driver noe serveringsvirksomhet i «rådhuset».

Ny restaurant i 2017

Vold bekrefter overfor HA at han bygger om hjørnedelen av det gamle rådhuset, med vinduer blant annet mot Vangsvegen og puben Irishman, til restaurant:

– Jeg er i dialog med to aktører, men vil ennå ikke si hvem vi vil leie ut til. Avhengig av hva slags konsept vi velger vil det bli om lag 150 sitteplasser, sier Vold.

Han er ikke skremt av det faktum at restaurant Basarene (HA tirsdag) reduserer åpningstidene for å kutte tap, at restaurant Valuta i kulturhuset har kuttet ut kveldsåpent og Hai Hang nylig stengte burgerstedet Volume på Østre Torg.

Rom for nisjer

– Det er synd at Basarene må stenge på dagtid fordi det er et fint lokale på Stortorget. Det er også en flott restaurant. Jeg tror at det fortsatt er rom for gode konsept som folk vil ha i Hamar. Suksessen med Nagomi – og Victoriahaven – viser at det er rom for også litt «finere» spisesteder, sier Vold.

– Hva må til for å lykkes?

– Man må komme med noe som ikke finnes fra før. Og det må være skikkelig. Bare her i gata har vi så ulike konsept som Nagomi og Tante Gerda. Begge lykkes fordi de er unike. Nå tar vi sjansen på O’Learys og vi kommer med nok en restaurant. Det er en fordel med mange utesteder, fra Irishman og Pizzanini til Nagomi, i strøket her, sier Vold og legger til:

– Vi kan selvsagt bomme. Noen kommer og noen går i denne bransjen. Men vi tror på dette!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke