15. des
 
Forsvarte omstridt opsjonsavtale
Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud forsvarte sin handlemåte på alle måter da han sammen med teknisk sjef Kjetil Wold Henriksen stilte i kontrollutvalget for å svare på håndteringen av opsjonsavtalen med AB Invest om hotelltomt på Tjuvholmen.

Publisert: 29.aug.2017 17.23
Oppdatert: 29.aug.2017 17.49

Før sommerferien kokte det rimelig godt i det politiske miljø og blant folk i Hamar, etter at rådmann Bjørn Gudbjørgsrud la fram en framforhandlet opsjonsavtale med Arthur Buchardts selskap AB Invest om kjøp en tomt på Tjuvholmen.

Avtalen åpnet for et hotell på inntil 35 etasjer og 320 rom.

Følte seg sviktet

Lokale eiendomsaktører som hadde avtale med Hamar kommune om å samarbeide om regulering av Tjuvholmen, følte seg sviktet og ført bak lyset.

Leder Jan Wibe (Ap) i kontrollutvalget hadde stilt ni kritiske spørsmål til rådmannen, som han og teknisk sjef Kjetil Wold Henriksen stilte i utvalget for å besvare tirsdag.

Kontakt i Ringsaker

Der redegjorde Gudbjørgsrud for tidslinjen i saken. Den første kontakten var mellom Henriksen og daglig leder Gard Utkilen i AB Invest i desember i 2016.

Det var Henriksen som tok kontakt.

Henriksen hadde på det tidspunktet nettopp startet i jobben som teknisk sjef i Hamar kommune. Han kom fra stillingen som bygg- og eiendomssjef i Ringsaker kommune.

Mens han jobbet i Ringsaker, hadde Henriksen og Utkilen kontakt både når det gjaldt høyhusprosjektet til Buchardt i Brumunddal og det nye Prøysen-huset.

Fulgte alle regler

16. januar var det et nytt møte, hvor også rådmannen og Buchardt selv deltok, foruten Henriksen og Utkilen.

Dialogen gikk rundt mulige samarbeidsprosjekter, hvorav Tjuvholmen var en av flere prosjekter man var innom. Ordfører Einar Busterud deltok på sitt første møte 27. januar.

Slik Gudbjørgsrud har fastholdt hele tiden, mener han at han har fulgt lover og regler, og ikke gjorde noe feil med ikke å orientere hele formannskapet før saken ble lagt fram offentlig til politisk behandling.

Mens det ble antydet at det kunne bli tatt rettslige skritt mot kommunen, har ikke det skjedd så langt. Kontrollutvalget erklærte at de var beroliget og fornøyd med orienteringen, og at saken er avsluttet fra deres side.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke