buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
JERNBANE: Hamar-ordfører Einar Busterud forventer penger til jernbaneplanlegging. Han håper også på en bioøkonomisk satsing, og på midler til å bygge ut fengselet på Ilseng.FOTO: THOMAS STRANDBY
 
Forventer penger til jernbane og sykehus
Regjeringen har signalisert at festen er over. Hamar-ordfører Einar Busterud vil ha minimum 100 millioner kroner til jernbaneplanlegging.

Publisert: 12.okt.2017 06:40
Oppdatert: 12.okt.2017 06:47

Torsdag legger finansminister Siv Jensen (Frp) fram statsbudsjettet for 2018, og regjeringen fortalte allerede under valgkampen at bruken av oljepenger skal ned. De siste fire årene har Solberg-regjeringen, for å hanskes med oljeprisfall og økt arbeidsledighet, økt bruken av oljepenger med nesten 100 milliarder kroner. Nå er det bedre tider i norsk økonomi, og da tråkkes det på bremsen.

– Jeg tror ikke på noen store overraskelser, men det jeg er mest spent på, er planleggingsmidler til jernbanen, sier Hamar-ordfører Einar Busterud (BBL).

MANGLER PENGER

Busterud anslår at det mangler rundt 100 til 130 millioner kroner for å lage en godkjent reguleringsplan hele vegen på strekningen mellom Sørli og Åkersvika, og forventer å se penger til dobbeltspor-planlegging på statsbudsjettet.

– Tror du på en solid sum?

– Det kan det bli, hvis de skal følge opp det de sa i valgkampen. Men det som er utfordringen i samferdselssaker, er at det ofte er mye planer, men det stopper ofte i bevilgninger, svarer Busterud.

Han håper det også går fra prat til handling når det gjelder satsing på bioøkonomi, og håper på penger til arbeidsplasser på Ilseng.

– Det siste jeg er spent på, er Ilseng fengsel, og om det kommer penger til utbygging der, sier Busterud.

VIL HA MJØSBRU I TRE

Også Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen (Ap) forventer at det kommer penger til jernbane.

– Jeg forventer nok midler til planlegging og gjennomføring av InterCity-prosjektet, sier Steen, som også er opptatt av veg.

I forrige uke kom nyheten om at ny firefelts-E6 fra Kolomoen til Moelv står ferdig sju måneder tidligere enn planlagt, men ordføreren påpeker at motorvegen skal videre over Mjøsa etter 2020.

– Rammene til Nye Veier må sikres, slik at ny mjøsbru, og da helst i tre, kan bygges, sier hun.

Steen håper også på penger til flere politistillinger, til bredbåndsutbygging og midler til å få flere ut i arbeid. Så forventer hun også at kommuneøkonomien styrkes, slik at kommunene kan sikre kvaliteten i eldreomsorgen, skoler og barnehager.

MIDLER TIL SYKEHUS

Stange-ordfører Nils A. Røhne (Ap) forventer også penger til samferdsel og til kommunene, slik at de kan møte utfordringene innenfor helse- og omsorg. Men han er også opptatt av sykehus.

– Jeg har lagt merke til at finansministeren har sagt at sykehussektoren skal bli tilgodesett, og det synes jeg er spennende. Det har blitt signalisert sykehusmidler til oppstart i 2022, så det blir interessant om man holder det tidsperspektivet, sier Røhne.

Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) forventer også bedre kår for kommuneøkonomien, slik at de kan ansette flere lærere og skape flere barnehageplasser. I tillegg håper hun på jernbane og samtidig et løft for miljøet:

– Gjerne via elektrifisering av Røros- og Solørbanen, sier Lilleøkseth.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat