18. jul
Overlegen: Jonathan Quarcoo løp inn til sterke 10,28 sekunder og ble en overlegen norgesmester.
Foto: Arve Hovelstuen Blystad
 
Fra VM-løp til kanontid i junior-NM
Mandag løp Jonathan Quarcoo (20) foran 60.000 tilskuere i London. Fredag kveld smadret han alle konkurrentene da han løp inn på tiden 10,28 sekunder og vant med 34 hundredeler.

Publisert: 11.aug.2017 18:15
Oppdatert: 11.aug.2017 19:08

Orions Jonathan Quarcoo har beina godt plantet på bakken, selv etter opplevelsen i VM i London, som avsluttes denne helgen.

Vinneren forteller at det er stor forskjell på stadionene, men han trives uansett.

– Det er klart det er store kontraster. Fra femstjerners hotell i London til campinghytte i Harstad. Forskjellen er enorm, men jeg trives med begge deler. For meg handler det om å løpe fort, sier den sympatiske sprinteren.

Mentalt sliten

Oppstyret rundt et VM er stort, noe Jonathan fikk erfare.

– I et VM var det ikke løpene jeg ble sliten av. Det er alt rundt med presse og alt som hører med. Jeg måtte passe på at jeg hadde riktig kleskode på de forskjellige treffene. Jeg får lande litt denne helgen. Nå skal jeg slappe av med engelsk fotball mellom løpene, noe jeg gleder meg til, sier sprintesset.

Hyggelig i NM

Jonathan Quarcoo fikk det likevel travelt i NM-byen Harstad. Alle ville ha en bit av Orion-gutten. 

Arrangørklubben likte svært godt at han stilte opp i junior-NM, bare få dager etter han var ferdig med sitt løp i London.

– Jeg har ikke tenkt så mye over akkurat det jeg da. For meg var det en selvfølge å stille opp i junior-NM. Sjøl om jeg har løpt i VM, så er et NM viktig for meg, sier Jonathan Quarcoo.  

Utrolig sterk 100 meter

At Jonathan er i form beviste han på 100 meterfinalen. Han løp inn til supersterke 10,28 sekunder. Det er kun to hundredeler unna personlig rekord. I Harstad er det surt og kaldt. Jonathan tok ingen sjanser og løp i lange bukser. Å få slik en sterk tid viser at Jonathan er i sitt livs form.

Joachim Sandberg på andreplass løp inn til tiden 10,62. Å vinne med hele 32 hundredeler på 100 meter, er ren utklassing. 

Fra luksus i London til enkle kår i Harstad, spiller ingen rolle for Quarcoo. Han er Norges beste sprinter om dagen.

Orions Petter Myhr tok en meget sterk sølvmedalje på 3.000 meter hinder. Petter løp inn på tiden 9.23,76, noe som var 7,70 sekunder etter vinner Fredrik Sandvik fra Askim.

Moelv-jenta Lene Retzius vant overlegent stav i klasse K 22. Lene hoppet 4, 20 meter. Dessverre så var det kun en deltaker til i den klassen.

Emmanuel Quarcoo løp inn til beste tid på 400 meteren i klasse G19. Yngste Quarcoo løp på sterke 50,00 sekunder.

Finalen løpes på lørdag formiddag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.