buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Fikk dram: Lasskjørerdrammen fra varaordføreren i Stange ble overrakt av leder Marit Lahlum Ruud i Hedemarken Lasskjørerforening til ordfører i Røros Hans Vintervold. Drammen kom hel og velberget fram. FOTO: KARINE BOGSTI, HEDEMARKEN LASSKJØRERFORENING
 
Framme på Rørosmartnan med lasskjørerdram
Hestefolk fra Hedmarken kom fram til Røros tirsdag og åpningen av den 164. Rørosmartnan.

Publisert: 20.feb.2018 19:31
Oppdatert: 20.feb.2018 19:34

Nå har Hedemarken Lasskjørerforening kommet fram til Røros etter elleve dager på tur fra Atlungstad og via Furnes og nordover med hest og slede.

På Røros fikk de på åpningsdagen tirsdag overbrakt hilsenen fra varaordfører Trine Lise Stårvik i Stange til ordfører Hans Vintervold på Røros i form av Lasskjørerdram fra Atlungstad brenneri.

Tradisjonsrik

Rørosmartnan er en av landets mest tradisjonsrike folkemartnaer.

Den ble opprettet ved kongelig resolusjon fra 1853, som sier følgende: «Fra 1854 av skal der i Røros avholdes et marked der begynder næst siste tirsdag i februar Måned og varer til den påfølgende fredag.»

Rørosmartnan varer fram til og med kommende lørdag, og samler mange tusen besøkende. Ved siden av det yrende liv med handel fra tallrike boder i gatene, er det spill og dans fra morgen til kveld, med middagsdans i Sangerhuset som ett av flere høydepunkter.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FLOTT SKUE: Ekvipasjer fra Hedemarken lasskjørerforening kjører inn til åpningen av Rørosmartnan 2018. FOTO: KARINE BOGSTI, HEDEMARKEN LASSKJØRERFORENING
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat