17. jul
JUBLER: Anders Bastiansen og lagkameratene Henrik Ødegaard og Fredrik Jacobsen kan juble for NM-finale.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 
Lillehammer slått ut - Frisk Asker til NM-finale
Frisk Asker sikret avansement til NM-finale på hjemmeis da laget slo Lillehammer 5–1 i femte semifinaleoppgjør søndag. I finalen venter Stavanger Oilers.

Publisert: 26.mar.2017 20:48
Oppdatert: 26.mar.2017 20:56

Etter søndagens seier endte det 4–1 sammenlagt i favør Frisk Asker.

– Det var rett og slett "dritdeilig", sa tomålsscorer Anders Bastiansen til TV 2.

Den tidligere norske landslagsspilleren tror på en tøff finale mot seriemester Oilers.

– Vi gleder oss veldig til det. Vi får hvilt et par dager nå og forberedt oss. Jeg håper vi tar en fridag, og så skal vi forberede oss. Stavanger har vunnet 4-0, 4–0 og er favoritter, men vi skal bite fra oss, forsikret han.

Bastiansen med frekk scoring

Endre Medby sendte Frisk i ledelsen etter knappe seks minutters spill i Asker, før veteranen Bastiansen la på til 2–0 fem minutter senere.

Troy Rutkowski ga Lillehammer et håp om et sjette oppgjør med sin 1-2-redusering i den andre perioden, men i siste periode knuste Bastiansen Lillehammers håp da han økte til 3–1 på frekt vis.

26-åringen kom alene med keeper og fintet ut Lillehammers sisteskanse før han enkelt satte pucken i det åpne buret.

Starter 1. april

Frisk ga seg imidlertid ikke der. Torstein Nordrum banket inn 4–1 med et fint skudd fra venstre fire minutter etter Bastiansens andre scoring for kvelden. Jimmy Andersson fastsatte sluttresultatet til 5–1 da han satte inn pucken i åpent bur like før slutt.

Sist gang Frisk Asker var i NM-finalen i ishockey var i 2008. Da spilte New York Rangers-profil Mats Zuccarello fortsatt for klubben. Finalen tapte de imidlertid for Storhamar.

Seriemester Stavanger Oilers gjorde kort prosess med Sparta Sarpsborg og brukte bare fire kamper på å ta seg til en ny NM-finale.

1. kamp i finaleserien spilles i Stavanger 1. april.

(©NTB)


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke