buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Tor Andre Johnsen.
FOTO: Jo Kjetil Heggelund
 
Frp-Johnsen etter artikkel om at 190 stillinger skal kuttes i Vegvesenet: «Hurra. Dagens gladsak»
Stortingrepresentant Tor André Johnsen endret Facebook-statusen kjapt, men får kjeft fra tillitsmannsapparatet.

Publisert: 27.okt.2016 19:54
Oppdatert: 29.okt.2016 11:12

Tor André Johnsen er kjent som en flittig Facebook-bruker, og poster også en del ganger oppdateringer som noen oppfatter som kontroversielle.

I dag, onsdag postet Johnsen, som sitter i transportkomiteen på Stortinget for Frp en nyhetssak fra Fri Fagbegelse, som er en nettportal for LOs fagblader.

Saken omhandlet at Regjeringen må kutte i kostnader hos Vegvesenet, nærmere bestemt 140 millioner kroner. Fagbladet skriver at konsekvensen er at 190 stillinger skal kuttes.

I samme oppdatering som Johnsen la ut lenke til den aktuelle saken, skrev han selv følgende:

Hurra :) Dagens gladsak (etterfulgt av et symbol for tommel opp). Se selv hva Johnsen la ut i bildet som ligger i artikkelen her.

Bjørn Jarle Røberg-Larsen fra Arbeiderpartiet svarte kjapt:

«Hurra for at 190 mennesker mister jobben sin, ja ... Jeg synes ikke det er mye å juble for, faktisk».

Endret status

Ikke så lenge etter endret Johnsen sin Facebook-oppdatering. I den nyredigerte utgaven skriver han i stedet:

«Viktig med omorganisering og effektivisering i svv😊👍Statens vegvesen har bare est ut og blitt større og større. Siden Mesta ble skilt ut i 2003 har det nesten vært en dobling i antall ansatte fra ca 3 500 til ca 7 000.»

Johnsens forklaring

HA forsøkte å komme i kontakt med Johnsen for å be ham kommentere hva han legger i innlegget. Vi fikk da tekstmelding om at han satt i møte, og han ba oss derfor om å ta det på SMS. Og da gikk det slik:

HA: Du la ut melding om at 190 stillinger skulle kuttes i Statens vegvesen og skrev: Hurra. Dagens gladsak. Kommentar?

Johnsen: Det er gledelig at vi har en regjering som tørr og vil sørge for effektivisering og omomorganiseringv offentlige virksomheter. SVV (Statens vegvesen, rered.anm.har vokst enorm siden Mesta ble skilt ut på begynnelsen av 2000-tallet. Trod et var i 2003. Etter utskillelsen var det ca 3.500 ansatte nå er det omtrent det dobbelte. Jeg har selv vært på flere møter hvor det har vært dobbelt så mange byråkrater fra Statens vegvesen som politikere. Det er selvfølgelig ikke hyggelig at folk mister jobben, så budskapet mitt må ikke misforstås, men det som er bra er at vi har en regjering som er opptatt av at skattebetalerne og fellesskapet sine midler brukes mest mulig effektivt».

HA: Men du har endret og tatt bort det første du skrev ser jeg nå. Hvorfor det?

Johnsen: Folk oppfattet og vinklet det feil. De trodde jeg jubler for at ansatte mister jobben. Det er ikke en gladsak, men det som er positivt er at vi tar de grepene vi nå gjør med å omomorganisereg effektivisere. Hus at veldig mange av alle de som har fått jobb i SVV siden Mesta ble skilt ut, er såkalt «humanistiske» fag og ikke nødvendigvis vegingeniører. Husk også at Nye Veier også rekrutterer fra StStatens vegvesenDet er også logisk at når Statens vegvesen ikke lenger skal ha ansvaret for å bygge 532 kilometer med Europaveier som nå er ansvaret til nye veier, så blir det behov for færre ansatte.

På spørsmålet om han angrer over den første statusoppdateringen, har han foreløpig ikke svart.

Tillitsvalgt raser

HA har vært i kontakt med Aud Riseng som er avdelingsdirektør for Statens vegvesen i Hedmark. Hun sier hun ikke ønsker å kommentere saken.

Det gjør imidlertid Siw Tyldum som er hovedtillitsvalgt for de ansatte i Statens vegvesen som er organisert i NITO.

Hun omtaler Johnsens Facebook-oppdatering som «forkastelig»:

- Den er forkastelig. Dette er vel ingen gladsak. Det er vel ingen gladsak at arbeidskravene har økt betraktelig samtidig som vi har nødt til å effektivisere. Mange ansatte er bekymret for framtiden. Det ligger også en bekymring i at vi kommer til å bli enda mer avhengig av konsulenter i framtiden.

Når HA forteller at Johnsen endret sin Facebook-oppdatering og leser opp hva som står i den nye, blir hun ikke mildere i tonen.

- Det er synd at folk i sånne posisjoner, enten de driver med stand up eller ikke, glemmer ut hvilket samfunnsansvar de har. Du kan hilse han Johnsen å si at han kan ta et besøk til Statens vegvesen. Da vil han treffe ansatte som kan lære ham hva skikkelig samfunnsansvar er.

På uttalelsen fra den tillitsvalgte, svarer Johnsen på denne måten:

«Ja takk. Kommer gjerne på besøk. Har planlagt å ta med kake og besøke Statens vegvesen i sitt nye bygg på Hamar lenge. De ble jo så store så de vokste ut av sine gamle lokaler. Statens vegvesen må også tåle omorganisering, effektivisering og kutt slik andre virksomheter og spesielt privat næringsliv må. De kan ikke være skjermet for det».

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Denne statusen la Johnsen ut på sin Facebook-konto torsdag ettermiddag.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat