26. aug
BAK RATTET: Tor André Johnsen bruker mye bil i yrkessammenheng. Han mener det er helt uproblematisk.
FOTO: Dag W. Grundseth
 
Frp-Johnsen og Sp-Vedum er Stortingets «pendlerkonger»
Tor André Johnsen fikk utbetalt 200.000 kroner i kjøregodtgjørelse i løpet av to år. Han mener det koster å være politiker i et stort fylke.

Publisert: 25.mar.2019 09:34
Oppdatert: 25.mar.2019 09:47

Mandag morgen ble saken publisert av Nettavisen. Her omtales Tor André Johnsen fra Brumunddal som "Stortingets pendlerkonge".

De siste to årene har Johnsen fått utbetalt kjøregodtgjørelse på til sammen 200.000 kroner, skriver Nettavisen.

Årlig kjører Johnsen rundt 25.000 kilometer i jobbsammenheng, og da leverer han også reiseregning.

– Jeg er veldig bevisst på å være til stede i mitt valgdistrikt for å holde kontakt med lokallag, kommuner, bedrifter og folk flest. Å være mye rundt i sitt fylke og møte folk der de bor, er en viktig del av det å være politiker, sier stortingspolitikeren til Nettavisen.

Johnsen presiserer at pengene ikke kan regnes som inntekt, siden godtgjørelsen går til drivstoff, service og vedlikehold.

– Akkurat på samme måte som for alle andre som får kjøregodtgjørelser for bruk av egen bil i jobbsammenheng, sier Johnsen til Nettavisen.

Ifølge Nettavisen er Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum fra Ilseng en god nummer to. De siste to årene har han fått dekket kilometergodtgjørelse for snaut 185.000 kroner.

På grunn av landsmøtet har Vedum ennå ikke rukket å kommentere Nettavisens sak.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke