15. des
På landsmøte: Fra venstre: Helle Jordbræk, Morten Stordalen, Truls Gihlemoen, Lars Rem, Dagfinn Olsen og Tor André Johnsen.
FOTO: Fremskrittspartiet
 
Frp vil la Nye Veier bygge ny Rv. 25 fra Hamar til Ånestad
Innlandet Frp vil ha fortgang i vegbyggingen i Hedmark – blant annet på Vangsvegen østover fra Hamar.

Publisert: 06.mai.2019 10.55
Oppdatert: 06.mai.2019 11.01

Under helgas Frp-landsmøte hadde Truls Gihlemoen, Lars Rem og Helle Jordbræk fra Innlandet Frp møte med partiets stortingsrepresentanter for å overlate utbygging av flere viktige vegstrekninger i Innlandet til Nye Veier.

Innlandet Frp ønsker at Nye Veier skal overta ansvaret for hele Rv. 4 (Sinsenkrysset til Biri) og Rv. 25 (Hamar til Løten).

Det skriver fylkesordførerkandidat Truls Gihlemoen (Stange Frp) i en e-post til HA.

– Passer inn i strategien

– Rv. 4 er en viktig veg, både for pendlertrafikken og de store industriaktørene i Innlandet. Rv. 3/25 bygges nå ut mellom Løten og Elverum. Innlandet Frp ønsker å la Nye Veier fullføre byggingen av Rv. 25 mellom Ånestad og Hamar.

– Utbygging av disse strekningene knytter regioner sammen og reduserer reisetid. Det kommer både bilister og næringslivet til gode. Begge disse strekningene passer godt inn i Nye Veiers strategi, sa Gihlemoen til stortingsrepresentantene i møtet.

«Frps hjertebarn»

– Veibyggingsselskapet Nye Veier var Frps hjertebarn, og det har vist at vi kan bygge veier raskere, rimeligere og mer effektivt. Allerede nå har Nye Veier klart å gjøre besparelser i milliardklassen på prosjektene de har fått ansvaret for, fortsetter Gihlemoen i pressemeldingen.

Innlandet Frp understreker at de vil jobbe for at det investeres i flere vegstrekninger i Innlandet.

LES OGSÅ: Fortsatt uvisshet: Er det i det hele tatt mulig å bygge mjøsbru i tre?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke