15. des
KØ: Slik så det ut da trafikken begynte å tette seg forbi Hamar i påsken i fjor. FOTO: Christian E. Bergheim
 
Frykter kaos på vegene når påsketuristene skal hjem
Vegvesenet anbefaler alternative ruter for folk som skal gjennom Hedmark første og andre påskedag.

Publisert: 15.apr.2017 18.19
Oppdatert: 15.apr.2017 18.21

Som alltid er det ventet usedvanlig stor trafikk i Hedmark i påsken. Trafikken er ventet å være særlig stor i forbindelse med hjemreisen 16. og 17. april.

I fjor kom det skrekkhistorier om bilister som hadde brukt seks timer fra Engerdal til Hamar - og tre timer fra Rena til Elverum. (Se egen sak til høyre)

Elverum er kjent som den kanskje aller verste flaskehalsen, men også sørover på Rv3 og E6 er det ventet svært mange biler. Påskefolket må være forberedt på å bruke ekstra tid på hjemreisen.

Alternativ rute gjennom Elverum

Sammen med politiet og Elverum kommune ønsker Statens vegvesen i år å legge til rette for god trafikkavvikling og sikker ferdsel for flest mulig av de som må kjøre gjennom Elverum på veg hjem fra påskeferie.

For å få til best mulig trafikkavvikling tas det i bruk en alternativ rute gjennom Elverum. Dette gjøres for å fordele trafikkbelastningen slik at ikke alle må gjennom rundkjøringen ved Basthjørnet. Denne rundkjøringen er ellers et knutepunkt for all trafikk fra Trysil og Engerdal på Rv25 og trafikk fra Østerdalen på Rv3.

Trafikken på riksveg 25 fra Trysil vil i perioder blir styrt over Starmoen mot Jømna og deretter inn på Rv2 videre mot Kongsvinger. Derfra går vegen mot Oslo-området via E16 til E6 på Kløfta.

Tålmodighet er nøkkelen

- Vi ber om trafikantenes velvilje, tålmodighet og samarbeid for å få til dette, slik at alle kommer trygt og sikkert hjem uten å sitte i kø for lenge. Dette tiltaket vil bidra til mindre trafikk gjennom Elverum, og dempe ulempene hjemreisetrafikken vanligvis medfører, sier senioringeniør i Statens vegvesen Arne Skybak.

Han anmoder de som kjører den alternative ruten øst for Elverum sentrum om å kjøre etter forholdene og vise særlig hensyn til de som bor langs vegen.

Den alternative ruten vil bli skiltet over Starmoen, med utkjøring på Rv2 ved Jømna.

Oppdatert trafikkinformasjon finnes til enhver tid på vegvesenets hjemmesider.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke