buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Full strid om ny serviceavgift - i dag kan striden bli løst
Velforeningsleder Jan Ove Holmen har med seg mange krav til forhandlingsbordet når partene i dag møtes for å løse konflikten.

Publisert: 03.aug.2017 06:32
Oppdatert: 03.aug.2017 06:43

Midt i fellesferien sendte Brøttum almenning ut en regning på 1.800 kroner til alle som har hytte på deres grunn. Pihl har planlagt å kreve inn en tilsvarende avgift, men de har ennå ikke sendt ut regninga. Pengene skal gå til vedlikehold av veier og vannposter og preparering av skiløyper.

Fakturaen har fått det til å koke under torvtakene på Sjusjøen.

– Det har vært flere saker som har engasjert hytteeiere på Sjusjøen tidligere, men jeg har aldri sett maken til dette engasjementet. Det har ikke gått én dag uten at jeg har fått mail, sms eller telefon fra en hytteeier som reagerer. Serviceavgiften har skapt ei veldig røre, sier Holmen, som er leder i Sjusjøen vel.

Må betale for å gå på ski

Torsdag møter Holmen grunneierne for å løse opp i floka. Det han først og fremst vil få grunneierne til å innse, er at samtlige hytteeiere ikke kan tvinges til å betale for preparering av skiløyper.

– Det er de 450 kronene som er øremerket oppkjøring av skiløyper, som har gjort oppgittheten fullkommen. Velet betaler allerede 240.000 kroner i året til dette formålet, og mange gir i tillegg frivillige bidrag til løypekjøring. Å kreve inn 450 kroner fra alle sammen til preparering av skiløyper har ikke grunneier hjemmel for i loven. Kommunen har slått fast at det skal være gratis å gå på ski i fjellet i Ringsaker, så dette må i så fall være et frivillig bidrag, mener Holmen.

Mange hytteeiere har latt være å betale regninga, som forfalt 31. juli. Velforeningen har i tillegg valgt å holde igjen det årlige løypetilskuddet på 240.000 kroner inntil uenighetene er avklart.

En liste med krav

For at regninger skal bli betalt og tilskudd skal bli sendt, må grunneieren gjøre flere endringer.

– Grunneieren har hjemmel i vegloven til å kreve betaling for økte kostnader til vedlikehold av veg, men det skal klargjøres hvem som betaler for hva. De må sørge for at alle som sliter ut vegen, både grunneiere, hytteeiere og entreprenører, bidrar. Det er ingen tvil om at hyttebygging belaster vegene voldsomt, så kostnadene kan ikke skyves over på de gamle hytteeierne, sier Holmen bestemt.

– I tillegg kan det ikke være sånn at de som er koblet til kommunalt vann og betaler for det, skal betale for vannposter de ikke bruker, legger han til.

Godt forhandlingsmiljø

Holmen uttrykker tydelig at hyttefolket ikke vil la seg overkjøre i saken. Han påpeker at det finnes mange ressurssterke eiere på Sjusjøen, og at noen kan komme til å ta saken til retten om grunneierne setter seg på bakbeina.

– Men vi ønsker å lande saken på en fredelig måte. Jeg tror vi skal få til en løsning alle er fornøyde med, sier Holmen, som møter både Brøttum almenning og Pihl til forhandlinger torsdag.

– Selv om vi kan være uenige om en del ting, er det enkelt å samarbeide med grunneierne om å finne gode løsninger. Vi som eier hytter, forstår selvfølgelig at det koster penger å holde et område som Sjusjøen ved like, og at vi må betale for en del av det. Men ikke på denne måten, sier Holmen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat