buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
FLYTTES?: Fylkesmann Sigbjørn Johnsen kan bli sittende i Hamar, eller må embetet hans flyttes?
 
Fylkesmennene i Hedmark og Oppland slås sammen
Kongen i statsråd har bestemt at fylkesmannsembetene i de to fylkene blir én enhet.

Publisert: 10.mar.2017 12:26
Oppdatert: 10.mar.2017 12:47

Fredag kom nyheten om at en rekke fylkesmannsembeter slås sammen, deriblant Hedmark og Oppland. Den nye strukturen skal gjelde fra 1. januar 2019.

– Når kommuner og fylker endrer grenser, må også staten tilpasse seg, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

Vedtaket sier ingenting om hvor fylkesmannen skal holde til i framtiden. Både Hamar, Gjøvik og Lillehammer har blitt nevnt som mulige lokasjoner.

Disse slås sammen

Den nye strukturen blir som følger:

• Fylkesmannsembetene i Hordaland og Sogn og Fjordane slås sammen til ett embete med delt lokalisering.

• Fylkesmannsembetene i Oslo og Akershus, Østfold og Buskerud slås sammen til ett embete med tre lokaliseringer.

• Fylkesmannsembetene i Oppland og Hedmark slås sammen til ett embete lokalisert ett sted.

• Fylkesmannsembetet i Telemark og Vestfold slås sammen til ett embete lokalisert ett sted.

• Fylkesmannsembetene i Aust- og Vest-Agder er allerede sammenslått fra 1. januar 2016.

• Fylkesmannsembetene i Sør- og Nord-Trøndelag slås sammen slik tidligere vedtatt fra 1. januar 2018.

Embetene i Møre og Romsdal, Rogaland, Nordland, Troms og Finnmark opprettholdes som i dag.

Endringer

– Vi endrer fylkesmannsembetenes grenser så de passer bedre sammen med de nye fylkeskommunene og andre statlige regionale inndelinger, sier Jan Tore Sanner.

Sammenslåing av de minste embetene skal ifølge Sanner bety styrking av fagmiljøer, bedre samordning mot kommunene og mer effektiv drift.

– Når kommuner og fylker endrer grenser, må også staten tilpasse seg, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

Den nye strukturen innebærer at fylkesmannsembetene i Hordaland og Sogn og Fjordane slås sammen til et embete. Også embetene i Oslo og Akershus, Østfold og Buskerud slås sammen i den nye strukturen, i likhet med Oppland og Hedmark samt Telemark og Vestfold.

Fylkesmannsembetene i Aust- og Vest-Agder er allerede sammenslått fra 1. januar i fjor, mens embetene i Sør- og Nord-Trøndelag slås sammen fra 1. januar 2018.

– Embetene i Møre og Romsdal, Rogaland, Nordland, Troms og Finnmark opprettholdes som i dag. For de tre nordligste embetene kan det bli aktuelt med strukturendringer når ny regionstruktur i Nord-Norge er besluttet, senest våren 2018, opplyser regjeringen.

– Vi endrer fylkesmannsembetenes grenser så de passer bedre sammen med de nye fylkeskommunene /regionene og andre statlige regionale inndelinger, sier Sanner. Sammenslåing av de minste embetene betyr styrking av fagmiljøer, bedre samordning mot kommunene og mer effektiv drift, sier Sanner.

Kunngjøring av stillinger

De nye fylkesmannsstillingene vil bli utlyst eksternt. Disse vil bli kunngjort så snart som mulig for å sikre en snarlig avklaring om hvem som skal lede de nye embetene. Det vil gi den påtroppende fylkesmannen god tid til å bli kjent med embetene, kommunene og andre samarbeidspartnere.

Tiltredelsene vil skje fra 1. januar 2019.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat